Faber wil herboren NEC zien: 'Belangrijker dan resultaat'

Reacties

NEC won na de winterstop pas twee keer in zeven competitieduels en trainer Ernest Faber eist dan ook verbetering. De coach hoopt het 'oude NEC' vrijdag weer te zien tegen degradatiekandidaat Excelsior (aftrap 20.00 uur).

Faber wil herboren NEC zien: 'Belangrijker dan resultaat'

Faber is van mening dat zijn ploeg weer op dezelfde manier als voor de winterstop moet gaan spelen. 'We hebben in de eerste seizoenshelft goede resultaten behaald vanuit een bepaalde manier van spelen, hard werken en door samenwerking in het veld en de afspraken na te komen', vertelt hij op de clubsite.

'Die stap zullen we weer moeten maken en dan krijgen we vanzelf weer het resultaat dat we verdienen', vervolgt Faber. 'Dat betekent niet dat je dan dus altijd wint, maar de punten zullen uiteindelijk moeten voortvloeien vanuit een goede spelopvatting. Voor mij is dat belangrijker dan puur het eindresultaat in de wedstrijd, omdat het op de lange termijn meer oplevert.'

Dat NEC een uitwedstrijd speelt tegen Excelsior, biedt de spelers niet veel hoop. De laatste uitoverwinning werd geboekt op 1 november van het vorige jaar (2-4 bij AZ). 'Vooral in uitwedstrijden moeten we echt beter gaan presteren, dus wat dat betreft is het ook een belangrijke wedstrijd voor ons', aldus Faber.

NEC moet het tegen Excelsior doen zonder Gregor Breinburg, Mohamed Rayhi, Joshua Smits en Hannes Halldórsson, die geblesseerd zijn. Daarnaast ontbreken Lucas Woudenberg en aanvoerder Rens van Eijden vanwege een schorsing. Faber maakt zich geen zorgen: 'Het is wel zo dat de verschillen achterin klein zijn, dus iedereen komt in aanmerking om te spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.