Faber gaat met NEC 'terug naar de basis'

Reacties

De aanpak van tegen PSV krijgt geen vervolg bij NEC. Trainer Ernest Faber keert voor het uitduel met SC Heerenveen van zaterdag terug naar het oude 4-3-3 systeem.

Faber gaat met NEC 'terug naar de basis'

Tegen PSV stuurde Faber zijn ploeg met drie centrale verdedigers en twee aanvallers het veld in. 'Als je kijkt naar het resultaat is het tegen PSV duidelijk mislukt', verwees de coach naar de nederlaag in De Goffert (0-3). 'Het is jammer dat zo'n tactische keuze niet goed uitpakt. Dit weekend gaan we dan ook weer terug naar onze eigen basis met drie aanvallers en vier verdedigers.'

Het biedt ook de gelegenheid om Christian Santos in ere te herstellen als diepe spits. Voor de Venezolaan, die voor het duel met PSV geschorst was, is het zijn eerste basisplaats sinds de commotie rond zijn persoon.

Omdat hij over een aflopend contract beschikt wilde de clubleiding na het uitblijven van een wintertransfer dat Santos op een zijspoor zou belanden. Faber wees dat uiteindelijk van de hand, waarna hij ook uit het technische hart van NEC stapte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.