Van Persie mist ook duel met Spurs, Rooney twijfelgeval

Manchester United-manager David Moyes kan in het thuisduel met Tottenham Hotspur op nieuwjaarsdag nog steeds niet beschikken over Robin van Persie. De spits is nog niet hersteld van zijn bovenbeenblessure.

Van Persie mist ook duel met Spurs, Rooney twijfelgeval

Van Persie liep die kwetsuur op in de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk op 10 december (1-0 winst). 'Robin is er nog steeds niet klaar voor', aldus Moyes over zijn spits. 'Hopelijk is hij dicht bij zijn rentree.'

Of Wayne Rooney beschikbaar is, kon de manager nog niet zeggen. 'Dat moeten we afwachten. Zijn situatie bekijken we op de wedstrijddag.' De spits miste afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Norwich City (0-1 zege) en trainde ook dinsdag niet mee. Hij kampt met een liesblessure.

Het duo Rooney-Van Persie was tot dusverre ontzettend belangrijk in de doelpuntenvoorziening van Manchester United. Van Persie scoorde zevenmaal en leverde twee assists. Rooney was goed voor negen doelpunten en liefst elf beslissende passes. United maakte dit seizoen tot nu toe 32 goals in de Premier League. Javier Hernández en Shinji Kagawa vormden tegen Norwich het spitsenkoppel en lijken de logische vervangers voor het duel met The Spurs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen