Geen kerstwonder voor Van Persie, ook Rooney ontbreekt

Manchester United is zaterdag zonder Robin van Persie en Wayne Rooney afgereisd naar Carrow Road voor het uitduel met Norwich City (16.00 uur). Van Persie is nog altijd niet hersteld van een lies-/hamstringblessure, terwijl Rooney rust krijgt uit vrees voor overbelasting.

Geen kerstwonder voor Van Persie, ook Rooney ontbreekt

Van Persie begon dit seizoen nog voortvarend met zeven goals tijdens de eerste elf speelronden, maar kwam sindsdien alleen nog in actie op 7 december in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United (0-1) en als invaller in het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk (1-0).

Tijdens die laatste invalbeurt sloeg het noodlot opnieuw toe. De aanvoerder van het Nederlands elftal liep een dijbeenblessure op, waarna de verwachting was dat hij een maand nodig had om daarvan te herstellen. Eerder weerhielden liesklachten hem in november ook al van spelen.

Eerder deze week sprak manager David Moyes echter nog de hoop uit nog voor de jaarwisseling over zijn spits te kunnen beschikken. 'Het gaat goed met Robin, hij voelt zich steeds sterker. Laten we hopen op een kerstwonder voor Van Persie.'

Behalve Van Persie moet United in Norwich ook Rooney missen. De 28-jarige aanvaller speelde dit seizoen tot dusver vrijwel onafgebroken in de basis van The Red Devils en blijft uit angst voor overbelasting aan de kant. Op Nieuwjaarsdag staat bovendien de belangrijke thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur op het programma.

Door de absentie van Van Persie en Rooney is United voor zijn goals afhankelijk van andere spelers. Shinji Kagawa en Javier Hernández vormen tegen de club van Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel het spitsenkoppel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen