Moyes hoopt op kerstwonder: rentree Van Persie bij United

Manchester United-manager David Moyes heeft de hoop op een rentree van Robin van Persie op Tweede Kerstdag nog niet opgegeven. Het duel met Hull City komt hoogstwaarschijnlijk nog te vroeg, maar Moyes hoopt op een kerstwonder. 'Met Kerstmis zijn er altijd wonderen mogelijk.'

Moyes hoopt op kerstwonder: rentree Van Persie bij United

'Laten we hopen op een kerstwonder voor Van Persie', aldus de manager op de persconferentie. Van Persie liep 10 december een dijbeenblessure op in de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (1-0 zege), na het nemen van een corner. De herstelperiode werd op een maand geschat. De spits loopt voor op schema.

'Het gaat goed met Robin, hij voelt zich steeds sterker', vertelde Moyes eerder op de clubwebsite. 'Maar bij Arsenal had hij een soortgelijke blessure, dus we moeten voorzichtig zijn. De medische staf houdt hem goed in de gaten', vervolgde hij. Ook hoopt hij op de rentree van Michael Carrick. Die kan het duel waarschijnlijk wel halen.

Manchester United kan op Boxing Day geen beroep doen op Marouane Fellaini. De Belgische middenvelder heeft dit weekend een polsoperatie ondergaan en ligt er zes weken uit.

Dit seizoen kwam Van Persie tot zeven competitiedoelpunten en twee assists in elf wedstrijden. Vorig seizoen was hij goed voor 26 treffers en vijftien assists in de Premier League. Daarmee had hij een groot aandeel in de twintigste titel van Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen