Van Persie staat door nieuwe blessure maand aan de kant

Robin van Persie blijft kwakkelen met blessures. De steraanvaller van Manchester United moet opnieuw toekijken, door een dijbeenkwetsuur is hij een maand uit de roulatie.

Van Persie staat door nieuwe blessure maand aan de kant

Van Persie ondervond dit seizoen al hinder van een teen- en een liesblessure. Daardoor kwam hij in de Premier League maar tijdens elf van de vijftien wedstrijden in actie.

De aanvoerder van Oranje heeft zijn blessure dinsdag opgelopen. Als invaller kwam hij in de ploeg en bij het nemen van een corner, waaruit Phil Jones de enige goal maakte tegen Shakhtar Donetsk in het onderlinge Champions League-duel, liep hij zijn spierblessure op.

Manager David Moyes bevestigde vrijdag dat Van Persie in de komende (drukke) maand niet van de partij is. Daardoor kan de Schot opnieuw niet over zijn superduo Van Persie-Wayne Rooney beschikken. Ook de Engelsman miste al de nodige duels vanwege blessureleed of schorsingen.

Met United bezet Van Persie in Engeland de teleurstellende negende plaats. Daardoor is de druk op de opvolger van de levende legende Sir Alex Ferguson naar grote hoogte gestegen. Zondag staat het uitduel met het Aston Villa van Leandro Bacuna, Ron Vlaar en Karim El Ahmadi op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen