'Rentree van Van Persie laat niet lang op zich wachten'

Manchester United-manager David Moyes noemde een terugkeer van de momenteel nog van een lies-/hamstringblessure herstellende Robin van Persie al een mogelijk kerstwonder. Zo ver kwam het niet, maar de Schot heeft wel laten weten dat de Oranje-topschutter aller tijden de training hervat heeft en snel zijn rentree zal maken.

'Rentree van Van Persie laat niet lang op zich wachten'

Van Persie begon dit seizoen nog voortvarend met zeven goals tijdens de eerste elf speelronden, maar kwam sindsdien alleen nog in actie op 7 december in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United (0-1) en als invaller in het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk (1-0).

Tijdens die laatste invalbeurt sloeg het noodlot opnieuw toe. De aanvoerder van het Nederlands elftal liep een bovenbeenblessure (lies-/hamstring) op, waarna de verwachting was dat hij een maand nodig had om daarvan te herstellen. Eerder weerhielden liesklachten hem in november ook al van spelen.

Zaterdag ontbrak de Nederlander ook bij de 1-0 zege van Manchester United bij Norwich City. Diezelfde avond gaf Moyes aan dat de fans hem niet lang meer hoeven te missen. 'Robin is alweer begonnen met wat lichte trainingen. Zijn rentree laat niet lang meer op zich wachten', geeft Moyes aan. Mogelijk kan Van Persie in actie komen tegen Tottenham Hotspur op nieuwjaarsdag.

Ook de andere sterspeler, Wayne Rooney, liet vanwege lichte bovenbeenklachten zaterdag verstek gaan op Carrow Road. 'We hebben Robin en Wayne nog niet veel samen gezien', weet Moyes. 'Dat is jammer, ik kijk ernaar uit dat dat wel gaat gebeuren. Rooney kan woensdag spelen. Het liefst hadden we hem wat langer aan de kant gehouden, maar het schema vraagt nu wat anders.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen