Van Persie fit voor weerzien met Arsenal, Rooney ontbreekt

Reacties

Robin van Persie is fit genoeg om zondag met Manchester United aan te treden tegen zijn oude club Arsenal. Manager Louis van Gaal liet tegelijkertijd weten dat Wayne Rooney en Luke Shaw niet hersteld van zijn van de blessures die ze vorige week opliepen bij Crystal Palace (1-2).

Van Persie fit voor weerzien met Arsenal, Rooney ontbreekt

Van Persie ontbrak afgelopen zaterdag wegens een griepvirus, waardoor Rooney in tegenstelling tot het competitieduel van een week daarvoor met West Bromwich Albion weer in de spits startte. De captain van United moest zich halverwege echter laten vervangen door Radamel Falcao wegens een beenblessure.

Omdat Rooney daarvan nog niet is hersteld lonkt voor Van Persie of Falcao een basisplaats. Van Gaal kan de rentree van Marcos Rojo ook goed gebruiken, want Shaw heeft nog te veel last van zijn hoofdkwetsuur en met Jonny Evans ontbreekt er wellicht nog een verdediger. Ook Angel di María is er weer bij. Van Gaal voegde eraan toe dat Shaw en Rooney dit seizoen mogelijk niet meer in actie komen.

Mocht Van Persie zondag inderdaad aan de aftrap staan, dan is het voor de 31-jarige aanvoerder van Oranje de zesde keer dat hij zijn oude werkgever Arsenal ontmoet. Sinds hij in 2012 overstapte naar United scoorde hij drie keer en verloor hij nog nooit. Zondag staat de derde plaats (directe plaatsing Champions League) op het spel. Arsenal bezet die plek nu met twee punten meer en één wedstrijd minder gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.