Van Gaal kan Van Persie weer in de basis opstellen

Reacties

Robin van Persie is volgens Manchester United-manager Louis van Gaal klaar voor zijn rentree in de basis. Dat heeft de voormalige bondscoach vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel van zaterdag met West Bromwich Albion laten weten.

Van Gaal kan Van Persie weer in de basis opstellen

Van Persie maakte vorige week op bezoek bij Everton (3-0) als invaller al zijn rentree na weken van blessureleed (enkelkwetsuur). Dat deed de Oranje-international als vervanger van Wayne Rooney, die op bezoek bij zijn oude club het strijdtoneel moest verlaten met een knieblessure. Van Gaal heeft evenwel aangegeven dat ook zijn aanvoerder weer fit is, evenals verdediger Phil Jones.

Van Persie had Van Gaal deze week door twee keer te scoren bij de beloftenploeg al getoond er weer klaar voor te zijn. 'Hij heeft tachtig minuten gespeeld en dat is mooi', aldus Van Gaal, die als stelregel heeft dat zijn spelers na een periode van blessureleed eerst ritme moeten op doen bij de beloftenploeg. 'Die twee goals tegen Fulham waren bovendien goed voor zijn zelfvertrouwen. Hij kan starten, al zullen we moeten afwachten of ik hem ook opstel.'

Van Gaal is blij dat ook Rooney beschikbaar is. 'Hij is enorm belangrijk voor ons', aldus Van Gaal, die niet kan beschikken over Luke Shaw, Michael Carrick en Jonny Evans. Rooney is dit seizoen clubtopscorer bij de nummer vier van Engeland met twaalf goals. Van Persie volgt met tien treffers.

Het duel met West Bromwich is belangrijk in de strijd om een topdrieklassering. Van Gaal bezet met United nu de vierde plek met twee punten achterstand op zowel Arsenal als Manchester City. De eerste drie plaatsen zich direct voor de Champions League, terwijl de nummer vier begin volgend seizoen zal moeten aantreden in de voorronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.