Van Gaal en Blind krijgen pak slaag van Everton

Manchester United heeft op bezoek bij Everton kansloos met 3-0 verloren. Daardoor is de ploeg van Louis van Gaal nog niet helemaal zeker van kwalificatie voor de Champions League. Het enige pluspuntje voor Van Gaal vormde de rentree van Robin van Persie.

Het is de eerste keer dat Van Gaal twee competitienederlagen op rij lijdt met United, dat vorige week met 1-0 onderuitging tegen Chelsea. Door het verlies blijft United vierde staan met 65 punten. De voorsprong op Liverpool bedraagt zeven punten, maar die club speelde wel een wedstrijd minder.

Van Gaal zag zijn ploeg al in de vierde minuut op achterstand komen. Everton counterde razendsnel na een corner van United, waarna James McCarthy afrondde. Daar kon ook de in de basis begonnen Daley Blind niets aan doen (foto boven).

Drie minuten later kreeg United een levensgrote kans op de 1-1, maar Marouane Fellaini vergat te scoren tegen zijn oude club. Everton toonde zich wel effectief, want The Toffees maakten in de 36ste minuut de 2-0 via een kopbal van John Stones.

Na zijn doelpunt wordt John Stones bedolven door uitzinnige ploeggenoten.

Met het inbrengen van Radamel Falcao poogde Van Gaal in de tweede helft wat te forceren. Het leverde een overwicht op, maar grote kansen bleven uit. Een kwartier voor het einde gaf Everton vervolgens op saillante wijze de nekslag aan United.

Arbiter Andre Marriner leek de aanval van de thuisclub namelijk af te fluiten omdat Romelu Lukaku buitenspel stond, maar doordat de spits zijn loopactie ineens staakte kreeg de niet buitenspel staande Kevin Mirallas een niet te missen kans: 3-0. Er leek sprake van hinderlijk buitenspel van Lukaku, doordat de verdedigers van United stopten met rennen omdat zij verwachtten dat Marriner zou affluiten. Dat deed de arbiter niet, terwijl hij ook geen gehoor gaf aan de protesten van de club uit Manchester.

Vlak voor tijd maakte Van Persie zijn rentree bij United. Het waren vanwege een enkelblessure zijn eerste speelminuten sinds eind februari. Het was voor Van Gaal het enige lichtpuntje op de verder asgrauwe middag.