Van Gaal boos op ongemotiveerde spelers

Reacties

Louis van Gaal heeft na de 3-0 nederlaag tegen Everton uitgehaald naar zijn spelers. Volgens de manager van Manchester United toonde zijn ploeg onvoldoende inzet.

Van Gaal boos op ongemotiveerde spelers

Van Gaal had voor aanvang van het duel al een slecht gevoel over de wedstrijd. 'De spelers waren tijdens de warming-up al niet zo scherp als normaal. Dat vond Ryan Giggs (assistent-trainer, red.) ook.' Tijdens het duel zag de trainer zijn bange vermoedens bevestigd. 'We waren niet agressief genoeg, hadden te weinig motivatie en inspiratie.'

'Kijk eens naar het eerste doelpunt: we verloren drie persoonlijke duels op rij. Dat mag echt niet gebeuren', vervolgde de Nederlander. 'Vlak voordat de wedstrijd begon heb ik mijn spelers nog toegesproken. Ik probeerde ze scherp te krijgen, maar dat is me blijkbaar niet gelukt.'

Door de nederlaag is United nog niet zeker van plaatsing voor de Champions League. De club staat vierde met zeven punten meer dan nummer vijf Liverpool, dat een duel minder speelde. 'We hebben Liverpool weer hoop gegeven. Dat heb ik ook tegen de spelers gezegd', stelde Van Gaal.

Rooney
Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Robin van Persie zijn langverwachte rentree van een enkelblessure. Er was echter ook slecht nieuws op gebied van blessures voor Van Gaal. De manager bevestigde dat Wayne Rooney op bezoek bij Everton geblesseerd is geraakt aan zijn knie. De ernst van de kwetsuur is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.