VI Live: alle hoogtepunten van zaterdag op een rijtje

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: alle hoogtepunten van zaterdag op een rijtje

Dit liveblog is nu gesloten. Uiteraard kun je alle hoogtepunten van deze lange voetbalzaterdag hieronder nog teruglezen.

22.38 uur: EINDSTAND AC MILAN - AS ROMA 2-1
AC Milan trekt de overwinning over de streep, waardoor Lazio bij winst op Inter zondagavond plek twee kan overnemen van stadgenoot Roma.

22.15 uur: GOAL TOTTI
De oude meester, koud in het veld, schuift een penalty binnen. Keeper Diego Lopez zat in de goede hoek, maar dook over de zwak ingeschoten bal van Francesco Totti heen. Milan - Roma is 2-1.

22.02 uur: GOAL AC MILAN
Mattia Destro kopt namens Milan de 2-0 binnen tegen Roma. Weer komt de voorzet vanaf de rechterflank van de voet van Keisuke Honda.

21.53 uur: EINDSTAND REAL MADRID – VALENCIA 2-2
Een nederlaag blijft Real Madrid in Santiago Bernábeu bespaard. Het resultaat levert gemengde gevoelens op bij De Koninklijke. Via Isco wordt pas in de slotfase een 2-0 achterstand weggepoetst, maar de achterstand op koploper Barcelona bedraagt inmiddels wel vier punten.  

21.42 uur: ISCO KNALT RAAK
Waar Valencia kansen mist, is Real Madrid dodelijk. Een verwoestende knal van Isco levert de 2-2 op. Kan de thuisploeg in de slotfase zelfs nog de zege grijpen?

21.33 uur: RUSTSTAND AC MILAN - AS ROMA 1-0
Rust in San Siro, waar Marco van Ginkel de enige treffer maakte.

21.25 uur: DOELPUNT VAN GINKEL
Op aangeven van Keisuke Honda tikt Marco van Ginkel zijn eerste treffer namens AC Milan binnen. Zijn ploeg leidt met 1-0 tegen Roma.

21.14 uur: DOELPUNT PEPE
De spanning is weer helemaal terug. Pepe kopt namelijk raak uit een hoekschop van James Rodríguez: 1-2.

20.48 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - VALENCIA 0-2
Real Madrid kan vlak voor rust de marge verkleinen tot één goal met een strafschop na een duwfout op Gareth Bale. Cristiano Ronaldo faalt echter van de stip, omdat penaltykiller Diego Alves redding brengt.

20.47 uur: AFTRAP AC MILAN - AS ROMA
Marco van Ginkel en Nigel de Jong (Milan) kunnen Stefan de Vrij en Edson Braafheid (Lazio) een goede dienst bewijzen door nummer twee AS Roma punten af te snoepen in de strijd om de Champions League-tickets.

De opstelling van AC Milan: Diego Lopez; Abate, Alex, Paletta, Antonelli; Poli, De Jong, Van Ginkel; Honda, Bonaventura, Destro.

20.27 uur: STUNT IN DE MAAK VOOR VALENCIA
Ongelooflijk! Valencia komt in Santiago Bernabéu op een 2-0 voorsprong. Uit een vrije trap kopt Javi Fuego raak. Nog een domper voor Real Madrid: Toni Kroos heeft geblesseerd het veld verlaten.

20.24 uur: EINDSTAND CRYSTAL PALACE - MANCHESTER UNITED 1-2
Louis van Gaal wint na drie nederlagen op rij weer met Manchester United. Marouane Fellaini maakt het verschil in het uitduel met Crystal Palace: 1-2.

20.21 uur: DOELPUNT ALCÁCER
Valencia komt op voorsprong bij Real Madrid. Paco Alcácer troeft Pepe af en werkt de bal achter Iker Casillas, na een goede voorzet van José Gayá: 1-0. Voor Madrid raakten Gareth Bale en Cristiano Ronaldo daarvóór de lat.

20.20 uur: EINDSTAND VFB STUTTGART - 1. FSV MAINZ 05 2-0
Een cruciale zege voor de mannen van Huub Stevens. Voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic maakte de bevrijdende 2-0. VfB Stuttgart staat nog wel onderaan in de Bundesliga, maar het verschil met de veilige vijftiende plaats is slechts een punt.

20.08 uur: DOELPUNT FELLAINI
Manchester United dringt weer wat aan en met resultaat. Marouane Fellaini maakt de 1-2 op bezoek bij Crystal Palace.

20.02 uur: AFTRAP REAL MADRID – VALENCIA
Real Madrid speelt tegen Valencia nog zonder Karim Benzema. De Franse spits is fit verklaard, maar ontbreekt nog in de wedstrijdselectie. Javier Hernández is daardoor de spits van Madrid in het thuisduel met Valencia.

De opstelling van Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Coentrao; Kroos, James Rodriguez, Isco; Bale, Ronaldo, Hernández.

19.55 uur: EINDSTAND SIVASSPOR - FENERBAHÇE 2-3
Met Dirk Kuijt als invaller heeft Moussa Sow vlak voor tijd de winnende weten te forceren voor Fenerbahçe, dat door de winst in de titelrace blijft in Turkije. De achterstand op koploper Galatasaray is gereduceerd tot een punt.

19.54 uur: EINDSTAND JUVENTUS - CAGLIARI 1-1
Paul Pogba maakte een succesvolle rentree met een goal, voor Cagliari lijkt degradatie na dit puntenverlies onafwendbaar. Urby Emanuelson hoeft met Atalanta nog vier puntjes te pakken in de laatste vier duels om zich te handhaven in de Serie A.

19.50 uur: EINDSTAND BARCELONA - REAL SOCIEDAD 2-0
Het is afgelopen. Barcelona wint met 2-0 van Real Sociedad en heeft nog maar zes punten nodig om de titel binnen te slepen.

19.46 uur: DOMPER VAN GAAL
Het Manchester United van manager Louis van Gaal geeft de minimale voorsprong tegen Crystal Palace weg. Een vrije trap van Jason Puncheon belandt via de kruin van Daley Blind achter doelman David de Gea: 1-1.

19.43 uur: OMHAAL PEDRO
Het is beslist in Camp Nou door een schitterend doelpunt. Invaller Pedro slaat toe met een spectaculaire omhaal: 2-0.

19.20 uur: RUSTSTAND CRYSTAL PALACE - MANCHESTER UNITED 0-1
Het is allerminst groots wat Manchester United in de eerste helft laat zien, maar dankzij een dubieuze strafschop - benut door Mata - zoekt de gehavende ploeg van Van Gaal met een voorspong de kleedkamer op.

19.18 uur: RUSTSTAND VFB STUTTGART – FSV MAINZ 05 0-0
Stuttgart gaat de pauze in met de wetenschap dat het beter is dan FSV Mainz 04. Maar de noodzakelijke beloning laat op zich wachten. Door de resultaten van de concurrentie is een punt niet genoeg voor de hekkensluiter in de Bundesliga.

19.09 uur: BLESSURE SHAW
Tegenslag voor Manchester United, waar Luke Shaw op een brancard van het veld moet. Jonny Evans vervangt hem, Phil Jones gaat linksback spelen.

19.07 uur: NEYMAR BREEKT DE BAN
Na vijftig minuten heeft Barcelona een gaatje gevonden in de Baskische verdediging, die een handje meehelpt bij de 1-0. Een voorzet van Lionel Messi wordt door een speler van Sociedad verlengd, waarna Neymar bij de tweede paal goed staat op te letten.

18.49 uur: RUSTSTAND JUVENTUS - CAGLIARI 1-0
De kampioen leidt door een treffer van Paul Pogba.

18.49 uur: EINDSTAND CAEN - OLYMPIQUE LYON 3-0
Na deze keiharde uitglijder van Lyon kan PSG de champagne koud zetten. Een puntje in de laatste twee duels volstaat voor de club van Gregory van der Wiel.

18.48 uur: GOAL MATA
Manchester United komt op voorsprong bij Crystal Palace. De bezoekers krijgen een strafschop en die wordt benut door Juan Mata: 0-1.

18.47 uur: RUSTSTAND BARCELONA - REAL SOCIEDAD 0-0
Barcelona heeft het moeilijk met de defensieve strategie van Real Sociedad en scoort niet in de eerste helft.

18.30 uur: AFTRAP CRYSTAL PALACE – MANCHESTER UNITED
Er heerst een virusje binnen de club uit Manchester. Robin van Persie is ziek en ontbreekt. En ook Louis van Gaal heeft het te pakken. Hij zit wel op de bank en Daley Blind speelt op het middenveld.

De opstelling van Manchester United: De Gea, Valencia, Jones, Smalling, Shaw, Blind, Herrera, Mata, Fellaini, Young, Rooney.

18.30 uur: AFTRAP VFB STUTTGART – MAINZ 05
Als Huub Stevens Stuttgart in de Bundesliga wil houden, volstaat maar een resultaat. Winst.

18.00 uur: AFTRAP BARCELONA – REAL SOCIEDAD
Thuis won Real Sociedad van Barcelona. Kan de ploeg van trainer David Moyes opnieuw stunten tegen de Catalanen? Trainer Luis Enrique lijkt zich niet druk te maken. Hij treedt aan zonder vaste krachten als Sergio Busquets, Jordi Alba, Ivan Rakitic en Andrés Iniesta.

De opstelling van Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Bartra, Adriano; Rafinha, Mascherano, Xavi ; Messi, Suarez, Neymar.

18.00 uur: AFTRAP JUVENTUS - CAGLIARI
Kampioen Juventus speelt zijn eerste thuiswedstrijd in de Serie A sinds het behalen van de titel. Voor Cagliari, dat tegen degradatie vecht, zijn de belangen echter nog groot.

17.55 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
De angst om volgend seizoen niet meer actief te zijn in de Premier League zorgt voor vleugels bij veel degradatiekandidaten. Na de stunt van het Sunderland van Dick Advocaat tegen Everton (2-0 winst) van vanmiddag, wonnen ook Aston Villa (1-0 tegen West Ham United), Burnley (1-0 bij Hull City) en Leicester City (2-0). Burnley leverde dat weinig op, want de ploeg is door de resultaten op de andere velden gedegradeerd uit de Premier League.

De eindstanden:
Aston Villa - West Ham United 1-0
Hull City - Burnley 0-1
Leicester City - Southampton 2-0
Newcastle United - West Bromwich Albion 1-1
Stoke City - Tottenham Hotspur 3-0

17.49 uu: RUSTSTAND CAEN - OLYMPIQUE LYON 2-0
Door twee goals van Nicolas Benezet vlak voor rust, is Paris Saint-Germain bij deze stand al bijna kampioen.

17.30 uur: VAN GAAL ZONDER VAN PERSIE
Robin van Persie ontbreekt door een virus in de wedstrijdselectie van Manchester United-manager Louis van Gaal in het uitduel met Crystal Palace (aftrap 18.30 uur). Ook Ángel Di María is er niet bij. Door de afwezigheid van de Nederlandse spits verhuist Wayne Rooney weer naar de aanval en komt er op het middenveld een plaats vrij voor Daley Blind, die de laatste weken vooral linksback stond.

17.20 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Paul Verhaegh, die zelf een penalty miste, stijgt na de nipte zege op bezoek bij Bayern München met Augsburg naar plaats vijf. Invaller John Heitinga kon een nederlaag tegen Borussia Dortmund niet voorkomen, terwijl Roel Brouwers met Borussia Mönchengladbach klimt naar de tweede plaats.

De uitslagen:
Bayern München – Augsburg 0-1 
Borussia Dortmund – Hertha BSC 2-0 
Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 3-0 
Hannover 96 – Werder Bremen 1-1
Eintracht Frankfurt – 1899 Hoffenheim 3-1 

17.00 uur: AFTRAP CAEN - OLYMPIQUE LYON
Wil Olympique Lyon in het spoor blijven van koploper Paris Saint-Germain (zes punten en een duel meer), dan moet deze wedstrijd worden gewonnen door de nummer twee in de Ligue 1.

16.58 uur: GOAL FC AUGSBURG
Met een schitterende hakbal opent Raul Bobadilla de score in de Allianz-Arena. Der Rekordmeister heeft nog twintig minuten om iets aan de achterstand te doen.

16.52 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Ronald Koeman lijkt met Southampton de volgende prooi te worden van Leicester City, dat bezig is aan een bizarre ontsnapping. Leicester leidt met 2-0. Goed nieuws voor Koeman is dat ook Tottenham Hotspur, dat zesde staat, achterstaat bij Stoke City: eveneens 2-0.

Voor Newcastle United wordt het nog zwaar dit seizoen. The Magpies kwamen virtueel zelfs even onder de rode streep, maar door de gelijkmaker van Ayoze Pérez staat Hull City bij de huidige tussenstanden op de achttiende positie.

De ruststanden:
Aston Villa - West Ham United 1-0
Hull City - Burnley 0-0
Leicester City - Southampton 2-0
Newcastle United - West Bromwich Albion 1-1
Stoke City - Tottenham Hotspur 2-0

16.19 uur: MAHREZ MET ZIJN TWEEDE
Riyad Mahrez maakt er nog een, waardoor Leicester City op weg is naar zijn zesde zege in zeven duels in de Premier League. Het staat 2-0 voor tegen Southampton.

16.17 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Augsburg behoudt bij deze tussenstanden zijn zesde plek, die aan het eind van de competitie recht geeft op Europees voetbal.

De ruststanden
Bayern München – Augsburg 0-0
Borussia Dortmund – Hertha BSC 1-0
Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 0-0
Eintracht Frankfurt – 1899 Hoffenheim 3-0
Hannover 96 – Werder Bremen 1-0

16.07 uur: GOAL MAHREZ
Niemand van Southampton pakt Riyad Mahrez aan en dus besluit de Algerijn het er maar eens op te wagen. Vanaf twintig meter verschalkt hij met een geplaatst schot Southampton-doelman Paulo Gazzaniga en dus lijkt Leicester City op weg naar een nieuwe stunt: 1-0. Problemen dus voor Southampton-manager Ronald Koeman, want zijn elftal heeft de punten in de strijd om Europees voetbal hard nodig.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Ron Vlaar, Leandro Bacuna (beiden Aston Villa), Eljero Elia (Southampton), Tim Krul, Vurnon Anita (beiden Newcastle United) en Erik Pieters (Stoke City) zijn de zes Nederlanders aan de aftrap in de Premier League.

De wedstrijden:
Aston Villa - West Ham United
Hull City - Burnley
Leicester City - Southampton
Newcastle United - West Bromwich Albion
Stoke City - Tottenham Hotspur

15.44 uur: VERHAEGH MIST VAN ELF METER
Aanvoerder Paul Verhaegh mag aanleggen, maar mist van elf meter. Zijn inzet spat uiteen tegen de paal.

15.42 uur: BAYERN VERDER MET TIEN
Pepe Reina haalt de doorgebroken Raul Bobadilla neer en krijgt na ruim tien minuten een rode kaart en FC Augsburg een penalty. Daarmee is de derde competitiewedstrijd van de Spaanse doelman al vroeg afgelopen. Phillip Lahm is de dupe en gaat naar de kant voor Manuel Neuer, die rust kreeg van trainer Pep Guardiola.

15.35 uur: EINDSTAND EVERTON - SUNDERLAND 0-2
Wat een krankzinnige wedstrijd. Everton mist kans op kans, terwijl Sunderland twee keer het net weet te vinden na drie kansjes. Het zal manager Dick Advocaat een worst zijn! Hij klimt met zijn ploeg naar plaats veertien en is voorlopig in veilige haven.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Roel Brouwers mag starten in een cruciale confrontatie in de Bundesliga. Hij staat  centraal achterin bij Borussia Mönchengladbach dat thuis Bayer Leverkusen ontvangt. Brouwers verdedigt in dat duel de derde plaats die aan het einde van het seizoen directe plaatsing voor de Champions League oplevert. Aanvoerder Paul Verhaegh gaat met FC Augsburg op bezoek bij landskampioen Bayern München.

De wedstrijden:
Bayern München – FC Augsburg
Borussia Dortmund – Hertha BSC
Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen
Hannoger 96 – Werder Bremen
Eintracht Frankfurt – 1899 Hoffenheim

15.26 uur: GOAL SUNDERLAND
En nog een toevalstreffer voor Sunderland! Dit keer verandert Jermain Defoe een schot richting het doel van Everton. Maar Dick Advocaat gaat wel winnen.

14.54 uur: GOAL SUNDERLAND
Danny Graham opent, tegen de verhouding in, de score tegen Everton namens de ploeg van manager Dick Advocaat. Het schot van Jordi Gómez wordt door de spits van richting veranderd.

14.31 uur: RUSTSTAND EVERTON - SUNDERLAND 0-0
Geen treffers tot dusver op Goodison Park. En daar mag vooral Dick Advocaat tevreden mee zijn. Costel Pantilimon, de doelman van Sunderland, hield zijn ploeg met een paar fraaie reddingen op de been.

13.45 uur: AFTRAP EVERTON - SUNDERLAND
Plek achttien, net onder de streep. Daar bevindt zich momenteel het Sunderland van manager Dick Advocaat. Op bezoek bij Everton moeten punten gepakt worden in de strijd om handhaving. Op Goodison Park treft Advocaat Romelu Lukaku, de spits die hij op zestienjarige leeftijd liet debuteren in de nationale ploeg van de Belgen. De Hagenaar start met de Nederlander Patrick van Aanholt. Hieronder de opstellingen.

Everton: Howard; Coleman, Stones, Jagielka, Baines; McCarthy, Barry, Barkley; Lennon, Lukaku, Osman.
Sunderland: Pantilimon; Jones, Brown, Coates, Van Anholt; Larsson, Cattermole, Gómez; Defoe, Graham, Wickham.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.