Van Marwijk hekelt FIFA: 'Spelen in die hitte krankzinnig'

Bert van Marwijk kan zich absoluut niet vinden in het beleid van Sepp Blatter. De trainer van Hamburger SV is niet te spreken over de toewijzing van het WK in 2022 aan Qatar en hekelt met name de rol van de FIFA-voorzitter.

Van Marwijk hekelt FIFA: 'Spelen in die hitte krankzinnig'

De oud-bondscoach van Oranje ziet niets in een eindtoernooi in het Midden-Oosten. 'Qatar heeft geen voetbalcultuur. Dit is een grote vergissing', zo vertelde Van Marwijk tijdens een avondfeest in het Four Seasons Hotel in Hamburg.

'Voetballen in 45 tot vijftig graden is krankzinnig', weet de Nederlandse oefenmeester. De voormalige coach van onder meer Feyenoord en Fortuna Sittard heeft voor dit besluit geen goed woord over voor de eindverantwoordelijke van wereldvoetbalbond FIFA.

'Ik zag Blatter onlangs met een imitatie van Cristiano Ronaldo. Als je dat gezien hebt, weet je direct waarom Qatar de wereldkampioenschappen in 2022 mag organiseren', aldus een cynische Van Marwijk over de inmiddels 77-jarige sportbestuurder. Overigens heeft het er alle schijn van dat WK in 2022 verplaatst gaat worden naar de wintermaanden.

Omstandigheden
De 54 leden van de Europese voetbalunie steunden in september de plannen voor een WK in de winter. De reden om het eindtoernooi liever niet in de zomer plaats te laten vinden is vanwege de erbarmelijke hitte. Naast deze discussie liggen ook de arbeidsomstandigheden bij het realiseren van infrastructuur en de bouw van verschillende accommodaties hevig onder vuur.

Tijdens de bouwwerkzaamheden voor de eindronde in 2022 worden de veelal buitenlandse bouwvakkers geconfronteerd met erbarmelijke werkomstandigheden. Hierdoor kwamen al meerdere mensen om het leven. Blatter stelde onlangs dat de arbeidsomstandigheden snel moeten verbeteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen