Blatter wil snel oplossing voor 'ondraaglijke situatie' Qatar

Sepp Blatter is niet te spreken over de huidige arbeidsomstandigheden bij de bouw van de stadions in Qatar. De voorzitter van de FIFA vindt dat die snel moeten verbeteren in het land waar in 2022 het WK plaats heeft.

Blatter wil snel oplossing voor 'ondraaglijke situatie' Qatar

'Het bedrijfsleven en de politiek moeten meehelpen de ondraaglijke situatie te verbeteren', stelde Blatter (foto). De 77-jarige Zwitser deed deze uitspraken nadat hij om de tafel had gezeten met Michael Sommer, voorzitter van de Duitse vakcentrale, en DFB-preses Wolfgang Niersbach.

Zowel Sommer als Niersbach heeft regelmatig verkondigd dat de situatie in Qatar onacceptabel is en moet veranderen. Tijdens de bouwwerkzaamheden voor de eindronde in 2022 worden de buitenlandse bouwvakkers geconfronteerd met erbarmelijke werkomstandigheden. Hierdoor kwamen al meerdere mensen om het leven.

Met een brief aan minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Timmermans (Buitenlandse Zaken) uitte FNV-voorzitter Ton Heerts eerder al zijn zorgen over de mensonterende omstandigheden waarin bouwarbeiders uit verschillende landen in Qatar moeten werken aan de stadions voor het WK in 2022.

Volgens de berekeningen valt er gezien de omstandigheden één dode per dag en dreigt dat aantal op te lopen naar tien tot twaalf per week. In 2022 zal het dodental daardoor liefst vierduizend overleden arbeiders bedragen. 'En met deze cijfers zijn we een jaar bezig geweest, dus die moeten kloppen. Anders laat ik me niet verleiden tot het schrijven van zo’n brief', liet Heerts onlangs weten aan Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen