Blatter hoont Platini weg: 'Waarom geen 128 teams op WK?'

FIFA-president Joseph Blatter ziet niets in de plannen van UEFA-baas Michel Platini, die onlangs voorstelde het aantal deelnemers aan een WK naar veertig te verhogen. Blatter stelt dat die wijziging ten koste zou gaan van de kwaliteit van het toernooi.

Blatter hoont Platini weg: 'Waarom geen 128 teams op WK?'

'Het deelnemersaantal van het WK naar veertig verhogen? Waarom verhogen we het niet gelijk naar 48, 64 of 128?', hoont Blatter het proefballonnetje van Platini weg. 'We blijven het WK gewoon met 32 ploegen spelen, zoals we nu al een tijdje doen.'

Blatter vindt dat het mondiale eindtoernooi niet gebaat is bij de entree van meer landen. 'Dat gaat ten koste van de kwaliteit', beweert de 77-jarige Zwitser. Blatter en Platini botsten vorige maand ook al over het aantal Europese deelnemers aan het WK.

Volgens Blatter zou het een goed idee zijn om enkele Europese kwalificatieplaatsen toe te wijzen aan de volgens hem ondervertegenwoordigde continenten Azië en Afrika, maar Platini verwierp dat direct. De Fransman wil wel meer Aziatische en Afrikaanse landen toelaten, maar alleen als het aantal Europese participanten gelijk blijft. Daarom stelde hij het WK met veertig teams voor, maar dat ziet Blatter op zijn beurt dus weer niet zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen