Blatter sluit volgende termijn niet uit: 'Ik voel me nog jong'

Joseph Blatter lijkt helemaal niet van plan op te stappen als voorzitter van de FIFA. Eerder beloofde de 77-jarige preses om in 2015 op te stappen. Nu wil hij niet uitsluiten dat hij er toch nog een termijn aan vastknoopt.

Blatter sluit volgende termijn niet uit: 'Ik voel me nog jong'

'Ik voel me in elk geval jong genoeg. Ik zit nu 38 jaar bij de FIFA en ik wil mijn missie voltooien.' De Zwitser lijkt al een strategie bedacht te hebben om ervoor te zorgen dat hij straks een meerderheid van de stemmen binnen kan slepen. Afgelopen week heropende hij het vuur op Europa, waar zijn verwachte concurrent Michel Platini bij de UEFA de scepter zwaait.

Blatter liet zich eerder ook al laatdunkend uit over het oude continent en stelde afgelopen week dat hij vindt dat Afrika en Azië recht hebben op meer deelnemers op het WK. De twee continenten zijn samen al goed voor bijna de helft van de aangesloten landen bij de FIFA. 'Het is mijn wens dat de globalisering eindelijk serieus wordt genomen. Afrikaanse en Aziatische landen moeten de status krijgen die ze verdienen op de wereldbeker', aldus de Zwitser.

Op het komende WK in Brazilië zal Europa worden vertegenwoordigd door dertien landen. Afrika moet het doen met vijf tickets en Azië met vier of vijf. Blatter: 'Afrika, het continent met het hoogste aantal aangesloten federaties, is met amper vijf plaatsen zwaar ondervertegenwoordigd op het WK', vindt Blatter. 'Zolang dit doorgaat zullen Afrikaanse teams nooit een intercontinentale trofee winnen.'

Platini liet zich ook positief uit over de toename van het aantal Afrikaanse en Aziatische landen op het WK, maar stelde dat dit niet ten koste mag gaan van Europa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen