Van Marwijk: 'Bij nieuwe club denk ik direct aan Afellay'

Bert van Marwijk sluit niet uit dat hij Ibrahim Afellay meeneemt als hij straks weer ergens als coach aan de slag gaat. De ex-bondscoach staat in de belangstelling van het Turkse Fenerbahçe. Van Marwijk zegt dit in een reconstructie van het weekblad Voetbal International over de carrière van Afellay (nog altijd contractspeler van Barcelona) die in het slop zit.

Van Marwijk: 'Bij nieuwe club denk ik direct aan Afellay'

'Als ik weer ergens aan de slag ga, is Ibi een van de eerste spelers aan wie ik zal denken. Hij moet vertrouwen voelen, dan maakt hij het verschil voor je', aldus Van Marwijk deze week in VI.

Daarin spreken naast de voormalig bondscoach diverse betrokkenen en insiders zich uit over de neergang in de loopbaan van de 27-jarige Afellay, die de afgelopen twee jaar nauwelijks speelde voor zijn eigenlijke werkgever FC Barcelona én het Duitse Schalke 04 waar hij de afgelopen maanden door de Catalanen aan was verhuurd.

Afellay speelde in twee seizoenen slechts zestien wedstrijden, hetgeen grotendeels te wijten was aan blessures. Maar de reconstructie van verslaggever Thijs Slegers schetst ook een aantal opvallende karaktertrekken van de ex-PSV-er, die van invloed waren. Waar ging het fout bij Afellay? In de nieuwe editie van Voetbal International leest u het complete verhaal over Ibrahim Afellay. Klik hier om direct te bestellen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen