Marcelo wil in voetsporen van Afellay en Romário treden

Met hoge verwachtingen kwam hij in de zomer van 2010 binnen bij PSV, maar als het aan Marcelo ligt vertrekt hij snel weer uit Eindhoven. De 25-jarige Braziliaanse verdediger wil naar de top.

Marcelo wil in voetsporen van Afellay en Romário treden

'Alle spelers dromen van spelen in de top', vertelt Marcelo aan de NOS. 'Dat geldt ook voor mij. Ik speel hier al drie jaar en PSV is een goede springplank. Veel PSV-spelers stromen door naar grote clubs. Ibrahim Afellay is als laatste naar Barcelona gegaan en Romário vroeger ook. Als ik hier goed blijf spelen, denk ik dat ik ook zo'n kans maak.'

Maar voordat hij de stap hogerop maakt, heeft hij nog één doel. 'Ik ben naar Nederland gekomen om mijn kunnen te tonen en kampioen te worden. Vorig seizoen hadden we een kans, maar die lieten we ons ontglippen. Dit jaar kunnen we ons dat niet permitteren. Als we een eenheid vormen en ons best doen, zullen we ons doel bereiken.'

Zondag staat er een cruciale wedstrijd op het programma met het oog op de titelstrijd. Eigenlijk moet er thuis gewonnen worden van koploper Ajax. 'Ik denk dat het een groot spektakel wordt. De twee ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Met de steun van het publiek moeten we een goed resultaat kunnen neerzetten', besluit de verdediger.

Marcelo begon zijn professionele loopbaan in zijn geboorteland bij Santos en in 2008 maakte hij de overstap naar Wisła Kraków. Na twee seizoenen in Polen werd hij opgepikt door PSV, waar hij nog een verbintenis heeft tot de zomer van 2016.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen