Schalke 04 begint zoektocht naar vervanger voor Afellay

Het blessureleed van Ibrahim Afellay is voor Schalke 04 een dusdanige aderlating dat het nog in de winterstop op zoek gaat naar een vervanger voor de aanvallende middenvelder, die twee maanden aan de kant staat met een spierblessure.

Schalke 04 begint zoektocht naar vervanger voor Afellay

'We gaan een poging wagen. We zullen actie ondernemen', vertelt manager Horst Heldt aan het Duitse dagblad Der Westen vanuit het trainingskamp in Qatar. Op de vraag of Wesley Sneijder een van de kandidaten is, antwoordt Heldt ontkennend. 'Nee dat geloof ik niet.'

Afellay was dit seizoen als huurling van Barcelona tot dusver acht keer basisspeler in competitiewedstrijden bij Schalke, maar keerde in november al geblesseerd terug van de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland (0-0). Dat hij opnieuw geblesseerd is geraakt, leidt echter niet tot paniek bij Heldt.

'We houden het hele seizoen spelers in de gaten en zijn door ons scoutingsnetwerk op dit soort situaties voorbereid, hoewel we natuurlijk niet op dit slechte nieuws hadden gerekend', stelt Heldt. Behalve Afellay kan Schalke voorlopig ook niet over middenvelder Christoph Moritz (knieblessure) beschikken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's