Rentree Afellay voorlopig uitgesteld na foute diagnose

Ibrahim Afellay is langer uit de roulatie dan aanvankelijk werd verwacht. In eerste instantie dacht men dat de middenvelder van Schalke 04 een verrekking had opgelopen in de vriendschappelijke interland tegen Duitsland, maar een maand later blijkt het om een scheurtje in het bovenbeen te gaan.

Rentree Afellay voorlopig uitgesteld na foute diagnose

Pas vorige week werd een scheurtje geconstateerd bij de voormalige speler van PSV. Hierdoor zal de middenvelder zijn rentree voor de ploeg van trainer Huub Stevens uit moeten stellen en zal hij zeker de komende wedstrijden tegen VfB Stuttgart, SC Freiburg en FSV Mainz 05 aan zich voorbij te moeten laten gaan. Een en ander betekent dat Afellay pas na de winterstop weer terugkeert op het veld.

Het is voor de 26-jarige Utrechter niet de eerste blessure. Vorig seizoen was de international al lang uit de roulatie vanwege een zware knieblessure, waardoor hij slechts vier wedstrijden speelde voor zijn eigenlijke werkgever Barcelona.

Afellay speelde dit seizoen tien Bundesliga-wedstrijden namens Die Königsblauen waarin hij twee keer doel trof. De voormalig PSV-speler staat tot de zomer van 2015 onder contract bij de Spaanse topclub en komt dit seizoen op huurbasis uit voor Schalke 04.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's