Van Hanegem breekt lans voor Sneijder

Reacties

Willem van Hanegem heeft het opgenomen voor Wesley Sneijder. Volgens De Kromme hoort de middenvelder van Galatasaray in het Nederlands elftal en is er geen twijfel mogelijk: hij moet mee naar het WK.

Van Hanegem breekt lans voor Sneijder

Bondscoach Louis van Gaal vertelt te pas en te onpas niet tevreden te zijn over Sneijder. Woensdag, in en tegen Frankrijk, sprak de keuzeheer van Oranje van een 'testcase' voor Sneijder. Vervolgens kon de spelmaker zijn stempel niet drukken tijdens de 2-0 nederlaag.

'Maar hij kan nog steeds van grote waarde zijn', vertelt Van Hanegem in het AD. 'Bovendien zie ik niemand die nu buiten de boot valt door  zijn aanwezigheid. Noem mij zijn concurrent maar, die is er nog niet. Maar je moet Sneijder op zijn kwaliteiten benutten. Daarom vind ik het beter om hem in de punt naar achter te laten spelen met Strootman en Clasie als controleurs iets naar voren. Dicht bij Van Persie zitten fysiek sterkere en snellere spelers Sneijder te vroeg op zijn huid', aldus de analyticus, die logischerwijs de mogelijk zware blessure van Strootman nog niet meenam in zijn vooruitblik.

'Om me heen hoor ik veel pessimisme ineens over het Nederlands elftal straks in Brazilië', gaat Van Hanegem verder. 'Ik moet dan steeds denken aan 1974. Wij speelden vooraf, op de laatste oefenwedstrijd na, ook niet fameus en geen hond geloofde in onze kansen. We hoefden eigenlijk niet eens af te reizen, dacht iedereen. Nou de rest is geschiedenis zullen we maar zeggen. Zo kan het ook onder Louis van Gaal gaan. Geef hem de tijd en rust, zou ik zeggen. Als van Persie en Robben op hun best zijn, trekt de rest zich daar vast aan op.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.