Van Hanegem baalt van Feyenoord: 'Ben gaan stofzuigen'

Reacties

Willem van Hanegem heeft zich zondag geërgerd aan zijn geliefde Feyenoord, dat in eigen huis met 2-1 won van SC Cambuur. Ook heeft De Kromme een goedbedoelde tip voor Go Ahead Eagles-doelman Mickey van der Hart, die met een enorme blunder uitgroeide tot schlemiel van de thuiswedstrijd tegen Ajax: 1-2.

Van Hanegem baalt van Feyenoord: 'Ben gaan stofzuigen'

Van Hanegem vertelt in zijn column in het AD  dat hij zich allesbehalve heeft vermaakt met het kijken naar Feyenoord. 'Ik ben in de tweede helft de trap gaan stofzuigen, want ik werd bozer en bozer. Mijn hele middag was verziekt. De trainer (Fred Rutten, red.) is een aardige man, maar ik begrijp er soms niets meer van hoe Feyenoord speelt.'

Wat dat betreft zou volgens Van Hanegem de komst van Dirk Kuijt ('Ik moet eerst nog maar zien of hij echt naar Feyenoord komt') goed uitkomen. 'Hij wil bezig zijn, en zoekt altijd de diepte. Dat zou het spel van Feyenoord momenteel goed kunnen gebruiken. De ploeg heeft misschien wel veel balbezit, maar speelt maar naar achteren, naar achteren, naar achteren. Dat zie ik dus niet als balbezit', aldus de voormalige speler en coach van de Rotterdammers, die wel aanstipte dat een eventuele komst van Kuijt 'volledig tegen de filosofie van de club is'. Hij wijst daarbij op het laten doorstromen van jeugd.

Waar Feyenoord zondag won, deed Ajax dat in Deventer met dezelfde cijfers. Dat hadden de Amsterdammers te danken aan het polletje dat er voor zorgde dat Van der Hart over de bal heen maaide en de terugspeelbal van Wesley Verhoek in het doel zag hobbelen. 'Ajax had tegen Go Ahead weer alle mazzel van de wereld. Het is schlemielig voor die keeper, vooral omdat hij ook nog eens van Ajax is, maar hij had wel beter moeten weten. Je weet toch dat de grond rondom de penaltystip altijd ongelijk is, de bal hoeft maar even op te stuiten en je bent de pineut. Als je Ajax 1 wilt halen, mag je niet zulke cadeautjes weggeven', aldus Van Hanegem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.