Huurling Van der Hart biedt pover Ajax helpende hand

Reacties

Ajax heeft een zeer moeizame overwinning geboekt bij Go Ahead Eagles, waarvoor het de blunderende huurling Mickey van der Hart mocht danken: 1-2.

Huurling Van der Hart biedt pover Ajax helpende hand

Ajax reisde in een crisissfeer af naar het duel in Deventer. De voorgaande drie wedstrijden leverden geen zeges op (G1, V2), waardoor het gat naar koploper PSV - dat zaterdag won van FC Utrecht - groeide naar vijftien punten. Bovendien kwam de regerend landskampioen drie keer op rij niet tot scoren en was ook het spelniveau ver onder de maat.

Om de problemen het hoofd te bieden koos trainer Frank de Boer voor de herstelde Davy Klaassen als controlerende middenvelder. Bovendien gaf hij een vervolg aan het experiment met Lasse Schöne in de spits, dat tegen AZ geen resultaat had opgeleverd (0-1 verlies). Tegen de statische verdedigers van Go Ahead pakte deze keuze in de 24ste minuut wél goed uit.

Schöne maakte zichzelf namelijk aanspeelbaar tussen de linies en stuurde vervolgens linksbuiten Ricardo Kishna diep. Voor Anwar El Ghazi (foto boven) was het een koud kunstje om uit de voorzet van Kishna de eerste Ajax-treffer in 294 minuten competitievoetbal binnen te tikken. Eerder had de rechtsbuiten in kansrijke positie nog het zijnet geraakt.

Overgoor
Na deze bevrijdende treffer leek voor Ajax de weg vrij om het broze vertrouwen tegen laagvlieger Go Ahead wat op te vijzelen. Het was echter de thuisploeg die na de openingstreffer het meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Met name Glynor Plet en Jeffrey Rijsdijk kregen goede mogelijkheden op de gelijkmaker.

Zij straften het povere spel van Ajax niet af, maar dat deed Sjoerd Overgoor een kwartier voor tijd wél. Met een knal van afstand liet hij Jasper Cillessen kansloos en bracht hij de verdiende 1-1 op het scorebord.

Van der Hart
Met de moed der wanhoop en twee frisse aanvallers (Arek Milik en Queensy Menig) opende Ajax in de slotfase de jacht op de winnende treffer, maar het was slechts aan Go Ahead-doelman Mickey van der Hart, die nota bene gehuurd wordt van de Amsterdammers, te danken dat dit succes opleverde. Van der Hart trapte onder een opstuiterende terugspeelbal van Wesley Verhoek door en hielp zo zijn eigenlijke werkgever aan de drie punten: 1-2.

Daarmee maakte Ajax een einde aan de reeks van drie competitiewedstrijden zonder zege en verstevigden de Amsterdammers hun grip op de tweede plaats. Ajax heeft nu een voorsprong van vijf punten op nummer drie Feyenoord, terwijl PEC Zwolle zeven punten minder heeft. Go Ahead blijft vijftiende staan met twintig punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.