VI Vandaag: Ajax en Feyenoord gaan voor eerherstel

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Ajax en Feyenoord gaan voor eerherstel

  1. Ajax en Feyenoord azen op revanche

Vandaag worden de laatste vier wedstrijden in de 22ste speelronde van de Eredivisie afgewerkt. Ajax gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles en hoopt een einde te maken aan een reeks van drie wedstrijden zonder overwinning. Na de teleurstellende resultaten tegen Feyenoord (0-0), Vitesse (1-0) en AZ (0-1) hoopt trainer Frank de Boer weer eens drie punten bij te mogen schrijven én weer eens te scoren.

Feyenoord verloor woensdag bij SC Heerenveen (3-1), waardoor PEC Zwolle de derde plaats overnam. Maar omdat de bekerwinnaar gisteren ook ruim verloor bij de Friezen (4-0) kunnen de Rotterdammers het verloren terrein goedmaken. Dan moet er vandaag thuis wel gewonnen worden van SC Cambuur. Willem II krijgt bezoek van Heracles Almelo, terwijl FC Groningen thuis speelt tegen AZ.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. Van Gaal wacht lastig bezoek aan West Ham

Ook in het buitenland staan vandaag meerdere interessante wedstrijden op het programma. Zo speelt het Manchester United van manager Louis van Gaal het uitduel met nummer acht West Ham United, dat slechts een van zijn laatste zes wedstrijden in de Premier League winnend afsloot. In de Primera División hoopt Barcelona te profiteren van de zware nederlaag van Real Madrid gisteren bij Atlético Madrid (4-0). Dan moeten de Catalanen wel het uitduel met Athletic de Bilbao winnen.

  1. Ghana en Ivoorkust strijden om Afrika Cup

Vanavond om 20.00 uur wordt er afgetrapt bij de finale van de strijd om de Afrika Cup. Ghana en Ivoorkust staan in Bata tegenover elkaar. Gezien de historie lijkt Ghana favoriet, aangezien dat land zich in het verleden al vier keer kroonde tot beste van Afrika. Ivoorkust won één keer eerder de Afrika Cup; in 2012 verloor het de eindstrijd nog na strafschoppen van Zambia. De finale heeft waarschijnlijk een Nederlands tintje, want Christian Atsu (Ghana) en Wilfried Bony (Ivoorkust) speelden beiden voor Vitesse. De Ivoriaanse ADO-verdediger Wilfried Kanon vertegenwoordigt morgen de Eredivisie.

  1. Op 8 februari in... 2007

Vandaag exact acht jaar geleden maakte Luis Suarez zijn debuut als international van Uruguay. Als speler van FC Groningen maakte hij zoveel indruk dat hij een basisplaats kreeg tegen Colombia en al in de dertiende minuut deed hij van zich spreken: Suarez verdiende een strafschop, die door Sebastián Abreu werd benut.

Uruguay won uiteindelijk met 3-1, maar de destijds twintigjarige aanvaller haalde het slotsignaal niet. In de 85ste minuut stuurde scheidsrechter Jorge Hernán Hoyos hem vanwege protesteren met zijn tweede gele kaart van het veld.

In de acht jaar die volgen groeit Suarez uit tot misschien wel de beste aanvaller van Uruguay ooit. In 82 interlands maakte hij 43 doelpunten, waarmee Suarez - die na FC Groningen uitkwam voor Ajax, Liverpool en Barcelona - topscorer aller tijden is van het Zuid-Amerikaanse land.

  1. Jarig

Atiba Hutchinson - Besiktas (1983)
Bruno Martins Indi - FC Porto (1992)
Hristo Stoichkov - oud-speler Barcelona (1966)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.