Van Halst: 'Vanuit gepaste nederigheid keihard knokken'

Reacties

Jan van Halst en Onno Jacobs zijn donderdag officieel benoemd als nieuwe statutaire directie bij FC Twente. Van Halst gaat de functie van technisch en commercieel directeur bekleden, terwijl Jacobs de rol van algemeen en financieel directeur krijgt.

Van Halst: 'Vanuit gepaste nederigheid keihard knokken'

De benoemingen waren na de uitspraak van de KNVB-beroepscommissie, die besloot dat FC Twente in de Eredivisie mag blijven, slechts formaliteiten. Jacobs had de voorbije maanden als interim-directeur al de leiding in Enschede, waar het onrustig was vanwege de onzekerheid over het al dan niet behouden van de proflicentie.

Jacobs reageert op de Twente-site op zijn aanstelling. 'De afgelopen maanden zijn zeer hectisch geweest. Ook de komende tijd zal niet gemakkelijk worden. Toch verheug ik me erop om, samen met Jan van Halst, verder te gaan bouwen aan het nieuwe FC Twente. Daarbij is topprioriteit de club financieel op orde brengen, zodat we voor het einde van het jaar de noodzakelijke stap naar categorie 2 kunnen maken.'

Jacobs tekende een contract tot medio 2017, terwijl Van Halst een verbintenis voor onbepaalde tijd heeft. Volgens laatstgenoemde begint het werk nu pas in Enschede, ondanks de roerige maanden die de club achter de rug heeft. 'FC Twente heeft een enorm litteken opgelopen. We zullen vanuit gepaste nederigheid keihard moeten knokken om het vertrouwen weer terug te winnen. Maar Tukkers hebben in het verleden al bewezen dan juist op hun best te zijn.'

Naast de benoemingen van Jacobs en Van Halst is Henk Keizer bij Twente officieel toegetreden tot het Stichtingsbestuur. De raad van commissarissen is verder aangevuld met Bernard Fransen, Koen Groenewold, Sanne Lohman en Bert Nijboer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.