FC Twente gaat verder bouwen met Van Halst en Jacobs

Reacties

De nieuwe top van FC Twente begint vorm te krijgen. Als de club de proflicentie behoudt, wordt ze de komende tijd op directieniveau aangestuurd door Jan van Halst en Onno Jacobs. Daarnaast zijn Ton Heerts en Jan Schutrups vanuit hun lidmaatschap van de one tier board geïnstalleerd in de nieuwe gevormde raad van commissarissen. Het orgaan dat op afstand gaat toezien op het beleid, zal in totaal uit vijf leden bestaan.

FC Twente gaat verder bouwen met Van Halst en Jacobs

De aanstaande samenwerking tussen Van Halst en Jacobs is opmerkelijk. Rond de jaarwisseling tipte Van Halst de toenmalige leiding van FC Twente over de beschikbaarheid van Jacobs, die vervolgens in Enschede werd aangesteld als interim-directeur. In de voorbije maanden stond Van Halst Jacobs geregeld bij met adviezen. Het contract van Jacobs bij FC Twente liep officieel op 1 mei af, maar de Bleiswijker is aangezocht langer aan te blijven als algemeen directeur.

Als de club de gemeentelijke garantstelling voor 32 miljoen euro inroept, moet ze bijna zeven miljoen euro bezuinigen op de huidige begroting van 39 miljoen. Om dat te realiseren is een nieuwe reorganisatie niet uitgesloten. Aan het langer aanblijven van Jacobs is nog geen termijn gekoppeld. Van Halst krijgt de portefeuilles commercie en technische zaken. De oud-prof was vorige week aanwezig op een bijeenkomst waarop tientallen Twentse ondernemers besloten de club te helpen met een extra garantstelling voor twaalf miljoen euro. De aanwezigheid van Van Halst zorgde voor extra vertrouwen in het nieuwe beleid van FC Twente.

Door de steun van het bedrijfsleven kan FC Twente voldoen aan de eis van de KNVB dat er op 1 juni vier miljoen euro in kas zit. De bond wil zo waarborgen dat de Enschedeërs komend seizoen de competitie kunnen uitspelen. Een andere eis van de licentiecommissie, het veelbesproken crediteurenakkoord, realiseerde FC Twente vorige week. De club leverde verder een nieuwe jaarrekening over het seizoen 2014/15 en de halfjaarcijfers over het lopende seizoen in bij de licentiecommissie. Die besluit maandag 9 mei of de voorwaardelijke intrekking van de licentie van FC Twente ongedaan wordt gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.