Van Ginkel de veertiende Nederlander in dienst Chelsea

Chelsea maakt zich op om met Marco van Ginkel de veertiende Nederlander in zijn geschiedenis vast te leggen. De transfer van de Vitesse-middenvelder bevestigt Nederland als een van de grootste buitenlandse leveranciers.

Van Ginkel de veertiende Nederlander in dienst Chelsea

Chelsea en Vitesse hebben elkaar gevonden in een overgang van de jeugdinternational, die zelf nog tot een vergelijk moet komen met de Londense club. Als Van Ginkel daadwerkelijk de overstap maakt naar Stamford Bridge, wordt hij de dertiende Nederlandse speler in dienst van The Blues.

Toon Effern had in 1944 de primeur. Kenneth Monkou, op de foto met een andere voormalige Chelsea-kracht Jerrel Hasselbaink, volgde in 1988 in zijn voetsporen na zijn transfer van Feyenoord naar Chelsea. In het geboortejaar van Van Ginkel (1992) vertrok de verdediger uit Stamford Bridge, waar drie jaar later in de persoon van Ruud Gullit de tweede Nederlander zijn entree maakte.

Van Ginkel is de zesde Nederlandse speler die de overstap maakt van de Eredivisie naar Chelsea. Na Monkou in 1988 werden ook Ed de Goey (Feyenoord), Mario Melchiot (Ajax) en Arjen Robben (PSV) door de Londense club weggeplukt van het hoogste niveau in Nederland.

The Blues deden daarnaast meer zaken in Nederland. Patrick van Aanholt, Jeffrey Bruma en Nathan Aké werden daarbij weggehaald uit de jeugdopleidingen van PSV en Feyenoord.

Met dertien spelers is Nederland een van de grootste leveranciers voor Chelsea van buiten het Britse eiland. Alleen Portugal en Frankrijk (beide veertien) hebben door de jaren heen meer spelers geleverd aan de Londense club. (Lars Ulrich) <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen