Van Gaal vol lof over debuterende landgenoot Fosu-Mensah

Reacties

In de schaduw van Marcus Rashford beleefde Timothy Fosu-Mensah zondag een bijzondere middag op Old Trafford. Louis van Gaal was vol lof over het eerste optreden van de jongeling in de hoofdmacht van Manchester United.

Van Gaal vol lof over debuterende landgenoot Fosu-Mensah

De achttienjarige Amsterdammer stapte anderhalf jaar geleden van Ajax over naar Manchester United. Tegen Arsenal (3-2 zege) maakte de jeugdinternational zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Manchester United.

Van Gaal was vol lof over Fosu-Mensah, die in de 55ste minuut de geblesseerde Marcos Rojo kwam aflossen. 'Hij deed het fantastisch. Hij heeft geen fout gemaakt en dat is fantastisch', zei de manager op de clubwebsite.

Fosu-Mensah moest spelen op de voor hem ongebruikelijke positie van linksback, waar hij normaal gesproken centraal achterin of op het middenveld speelt. Volgens Van Gaal liggen daar kansen voor de achttienjarige Nederlander. 'Ik heb al langer het idee dat hij beter als back kan spelen. We hebben hem ook uitgeprobeerd bij de reserves en hij deed het daar goed. Aangezien we problemen hebben op de backposities kreeg hij vandaag een kans.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.