Ook tegen Arsenal is Rashford de held bij Man United

Reacties

Marcus Rashford heeft in de topper tegen Arsenal zijn droomdebuut een passend vervolg gegeven. Daardoor heeft Manchester United de hoop op de derde plaats nieuw leven ingeblazen (3-2).

Ook tegen Arsenal is Rashford de held bij Man United

Rashford had donderdag in de Europa League al een hoofdstuk geschreven van zijn jongensboek door met twee goals Manchester United bij zijn debuut langs FC Midtjylland te loodsen (5-1).

Het boek van de achttienjarige spits kreeg drie dagen later een tweede groots hoofdstuk. In de topper tegen Arsenal was hij weer de grote man bij United, waar al het negativisme over de slechte resultaten, het beroerde spel en het blessureleed voorlopig naar de achtergrond is gewerkt.

Het was juist de lange absentielijst die Louis van Gaal ertoe had gebracht om Rashford te laten debuteren. En de jongeling heeft de manager geholpen aan het krediet dat de Nederlander aan het verliezen was.

Rashford behoedde Manchester United donderdag voor een pijnlijke uitschakeling in de Europa League met twee doelpunten en deed het kunststukje tegen Arsenal dunnetjes over. In een tijdsbestek van vier minuten had hij Old Trafford twee keer laten juichen.

In de 29ste minuut stond hij op de goede plaats toen Arsenal-verdediger Gabriel Paulista de bal onvoldoende verwerkte. In de 32ste minuut verdubbelde Rashford de marge door uit een voorzet van Jesse Lingard fraai raak te koppen.

Na ruim een uur kon Rashford opnieuw de loftuitingen in ontvangst nemen. Dit keer was hij de aangever voor Ander Herrera, die via Laurent Koscielny de 3-1 op het scorebord bracht.

Het bleek een voloende marge om Arsenal op een nederlaag te trakteren. De ploeg van manager Arséne Wenger kon na de eerste aansluitingstreffer van Danny Welbeck -  hij kopte vijf minuten voor rust raak op aangeven van Mesut Özil – ook een tweede keer de marge terugbrengen tot één goal. Özil tekende in de 69ste minuut voor de 3-2. Maar het was niet genoeg.

Van Gaal trok in de hectische slotfase ook de aandacht naar zich toe door te gaan liggen in een poging de vierde official te overtuigen dat het een schwalbe was geweest. Maar de schijnwerpers waren daarna gericht op Rashford, die kort na de actie van Van Gaal moe maar voldaan naar de kant werd gehaald. De spits had weer een heldenrol vervuld bij Manchester United, dat door de zege de achterstand op nummer drie Arsenal verkleinde tot zeven punten. Het gat naar koploper Leicester is nog twaalf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.