Van Gaal prijst Rooney en richt pijlen op Swansea

Reacties

De oefenzege van Manchester United op Liverpool (3-1) is leuk voor de supporters, maar heeft feitelijk gezien weinig waarde. Die conclusie trok Louis van Gaal na het winnen van zijn eerste prijs als manager van The Red Devils.

Van Gaal prijst Rooney en richt pijlen op Swansea

Het treffen met de grote rivaal vond plaats in het kader van de finale van de International Champions Cup, het in de Verenigde Staten georganiseerde oefentoernooi. 'Het is mooi dat we onze fans vreugde hebben bezorgd met deze overwinning op Liverpool', aldus Van Gaal op de clubsite. 'Natuurlijk is een zege altijd beter dan een nederlaag, maar waar het allemaal écht om gaat is onze eerste competitiewedstrijd tegen Swansea City (16 augustus, red.).

'Dat is de wedstrijd die we móéten winnen', vervolgt Van Gaal. De trainer liet United net als in de voorgaande oefenduels weer in een 3-5-2-formatie spelen. Wayne Rooney, die als aanvoerder fungeerde, zorgde volgens Van Gaal voor het mooiste moment van de wedstrijd. Vlak na rust maakte de aanvaller de 1-1 door een voorzet van Javier Hernández in één keer in het doel van Liverpool te schieten.

Winnaar
'Hij is een echte winnaar', aldus Van Gaal over Rooney. 'Hij werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en dat heeft hij helemaal verdiend. Hij heeft veel assists gegeven en ook de nodige doelpunten gemaakt. Ook vind ik dat we prima hebben verdedigd. Diverse verdedigers hadden volgens mij ook aanspraak gemaakt op de uitverkiezing.'

'De goal van Rooney was prachtig en de assist van Chicharito eveneens', ging Van Gaal verder. Volgens de trainer hoeft Rooney's uitverkiezing tot aanvoerder niets te betekenen. 'Ik koos voor Rooney omdat ik hem voor het eerst negentig minuten liet spelen.' Danny Welbeck en Antonio Valencia raakten in de VS geblesseerd, maar volgens Van Gaal betreft het slechts kwetsuren van lichte aard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.