Van Gaal troeft ook Liverpool af en wint eerste prijs

Reacties

Louis van Gaal heeft zijn eerste prijs als manager van Manchester United al binnen. Hij legde beslag op de International Champions Cup door aartsrivaal Liverpool in Miami met 3-1 te verslaan.

Van Gaal troeft ook Liverpool af en wint eerste prijs

Het duel begon nog slecht voor United, want Steven Gerrard bracht Liverpool in de veertiende minuut op voorsprong vanaf de penaltystip. Na rust bogen de mannen van Van Gaal de score echter om. Wayne Rooney en Juan Mata zorgden in de 55ste en 57ste minuut voor de ommekeer. Jongeling Jesse Lingard maakte vlak voor tijd de 3-1.

De zege op de vijand is alweer de vijfde oefentopper die Van Gaals formatie met goed gevolg doorstaat. Los Angeles Galaxy (0-7), AS Roma (2-1), Internazionale (0-0, wns) en Champions League-winnaar Real Madrid (3-1) werden eerder al verslagen. Net als in de voorgaande duels werd ook Liverpool bestreden met een systeem met drie centrumverdedigers. Wayne Rooney droeg de aanvoerdersband.

Robin van Persie ontbrak; hij hervatte maandag pas de training in Engeland en wordt pas over enkele weken wedstrijdfit verwacht. United speelt volgende week dinsdag zijn laatste oefenwedstrijd voor de start van het seizoen. Valencia komt dan langs op Old Trafford. Op 16 augustus volgt de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Swansea City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.