Van Gaal over Van Persie: 'Voorlopig speelt hij niet'

Reacties

Robin van Persie (30) krijgt alle tijd om zich op het nieuwe seizoen voor te bereiden. Na afloop van de zege van Manchester United op Real Madrid (3-1) in de Verenigde Staten vertelde Van Gaal dat de Oranje-international zo goed als zeker niet van de partij zal zijn in de eerste competitiewedstrijd, op 16 augustus in eigen huis tegen Swansea City.

Van Gaal over Van Persie: 'Voorlopig speelt hij niet'

Van Persie meldt zich maandag op trainingscomplex Carrington om te beginnen aan zijn individuele trainingsprogramma. De aanvoerder van het Nederlands elftal genoot sinds 12 juli, toen hij met Oranje op het WK de derde plek bemachtigde ten koste van gastland Brazilië (3-0), van een vakantie.

In de aanloop naar het WK kwakkelde Van Persie voortdurend met blessureleed, maar hij was net op tijd fit. Ook tijdens het vorige seizoen onder manager David Moyes miste Van Persie de nodige duels. In de voorbereiding en beginfase van het vorige seizoen had Moyes juist wel een beroep op hem gedaan, hoewel Van Persie een oefentrip met het Nederlands elftal door Azië had gemaakt.

'Natuurlijk wil Robin iedere wedstrijd spelen, dat weet ik, maar dat geldt ook voor de dertig andere spelers', vertelde Van Gaal na de oefenwedstrijd in Michigan. 'Maar spelers moeten trainen en Robin heeft een volledig trainingsprogramma nodig om weer te kunnen spelen.'

'Robin gaat ook absoluut niet spelen in de oefenwedstrijd van 12 augustus tegen Valencia', ging Van Gaal verder. 'En dat geldt ook voor het duel met Swansea, althans daar ga ik vanuit', hield Van Gaal wel een kleine slag om de arm.

Dat er mogelijk kritiek komt op het besluit van Van Gaal om Van Persie de tijd te gunnen, neemt de voormalige Oranje-bondscoach voor lief. 'Kritiek? Dat kan, maar ik weet wat ik moet doen met spelers die drie weken vakantie gehad hebben. Hopelijk wordt Robin zo snel mogelijk weer wedstrijdfit. Maar voorlopig is hij dat niet, dus speelt hij niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.