Van Gaal moet improviseren en hoopt op bevlieging Memphis

Reacties

Manchester United-manager Louis van Gaal heeft door de vele blessures in zijn selectie flink moeten improviseren om tot een opstelling te komen voor het Europa League-duel met FC Midtjylland (aftrap 21.05 uur). Zo staat de jonge Joe Riley in de basis.

Van Gaal moet improviseren en hoopt op bevlieging Memphis

De pas negentienjarige Riley maakte eerder dit seizoen zijn debuut in het FA Cup-toernooi en gaat tegen FC Midtjylland zijn tweede wedstrijd voor United spelen. Dat doet de rechtspoot als linksback, omdat onder anderen Marcos Rojo, Luke Shaw en Cameron Borthwick-Jackson niet fit zijn. Rojo zit wel op de bank.

Ook de Nederlanders Daley Blind en Memphis Depay starten tegen FC Midtjylland, dat in de heenwedstrijd in Denemarken verrassend met 2-1 won van United. Blind vormt een defensief duo met middenvelder Michael Carrick, terwijl Memphis als linksbuiten start bij Manchester United. De 22-jarige Uruguayaan Guillermo Varela krijgt als basisspeler een kans als rechtsback.

De ziekenboeg van United puilt ondertussen met de week meer uit. Van Gaal moet het donderdagavond stellen zonder David de Gea, Wayne Rooney, Matteo Darmian, Chris Smalling, Phil Jones, Shaw, Marouane Fellaini, Bastian Schweinsteiger, Borthwick-Jackson en Ashley Young. Tot overmaat van ramp viel tijdens de warming-up ook Anthony Martial geblesseerd uit. Marcus Rashford (18) vervangt hem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.