Van Gaal: 'Jeugdspelers stimuleren de andere spelers'

Reacties

Louis van Gaal moet de afgelopen weken door de vele blessures bij Manchester United noodgedwongen regelmatig een beroep doen op spelers uit de jeugd. 'Ze zorgen voor een goede sfeer in de kleedkamer, daarmee stimuleren ze de andere spelers ook.'

Van Gaal: 'Jeugdspelers stimuleren de andere spelers'

In het Europa League-duel met FC Midtjylland vorige week donderdag debuteerde Donald Love in de basis bij Manchester United. De 21-jarige verdediger sloot daarmee aan in een een lange lijst van jeugdspelers die onder Van Gaal het vertrouwen kregen, met onder anderen Jesse Lingard, Cameron Borthwick-Jackson, Paddy McNair en Guillermo Varela.

'Dat is ook één van de redenen dat ik een kleine selectie wilde hebben aan het begin van het seizoen, zodat ik jeugdspelers de kans kan geven', aldus Van Gaal - die als hoofdcoach bij iedere club waar hij werkzaam was jeugd inpaste - op de clubsite van The Red Devils.

'Ik geef spelers uit de eigen jeugd graag een kans. Ze spelen in hun eerste wedstrijd vaak erg goed en misschien in hun tweede duel ook, maar bij het derde duel is het een zaak van sober spelen. Dat is heel belangrijk voor jonge spelers', vindt de 64-jarige oud-hoofdcoach van onder meer Ajax, Barcelona en Bayern München.

In de return met Midtjylland donderdagavond zal Van Gaal voor zijn selectie ook weer een beroep doen op een rits jeugdspelers. Marcus Rashford, Regan Poole, Joe Riley en doelman Joel Pereira deden net als Love allemaal mee in de laatste training voor het Europa League-duel, waarin de 2-1 nederlaag in Denemarken weggepoetst moet worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.