Van Gaal wil 'geile' spelers, Bayern-fan Kuffour

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal wil 'geile' spelers, Bayern-fan Kuffour

'Desire is een mooi woord, maar ik gebruik vaak het woord horny in gesprek met de selectie.'
• Manager Louis van Gaal vraagt van de Manchester United-spelers een juiste portie geilheid, zo laat hij weten tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met FC Midtjylland van donderdag.

• Ex-Ajacied Samuel Kuffour speelde in het verleden voor Bayern München en het heeft er alle schijn van dat de Ghanees nog steeds een zwak heeft voor de Duitse topclub.

• 'Laat hem niet schieten', hoor je vaak op het veld, maar deze bal had de Gafetaleros-keeper wel mogen hebben. Neemt niet weg dat het een schitterende goal is van Cruz Azul-speler Christian Giménez.

• Hij staat er al klaar voor, de bus van Midtjylland. De Denen stuntten vorige week door Manchester United thuis met 2-1 te verslaan. Middenvelder Tim Sparv (ex-FC Groningen) laat op zijn Twitter-account met een knipoog weten dat we in de return donderdag op Old Trafford geen offensieve speelstijl hoeven te verwachten van zijn club. Aan Memphis Depay en co de taak om de bus te passeren.

'We hebben uitstekend gespeeld. Het ging zo goed dat ik niet durfde te wisselen, omdat ik het anders misschien zou verpesten.'
• Arsenal-manager Arsène Wenger wisselde drie keer, maar Luis Enrique maakte bij het Champions League-duel met de Londenaren geen gebruik van zijn drie wisselmogelijkheden. En daar had hij zo zijn redenen voor, bekende de Spanjaard na de 2-0 uitoverwinning.

'Het spijt met dat ik er niet goed bij na heb gedacht toen ik de tweet van een vriend likete, zonder de tekst erboven eerst te lezen.'
Totti-gate houdt de gemoederen bezig in Rome. Zo is Francesca Brienza, de vriendin van de ontslagen trainer Rudi Garcia en presentatrice van het clubkanaal van AS Roma, geschorst vanwege een like op Facebook. Ze gaf een duimpje bij een bericht van een vriend, die de huidige hoofdcoach Luciano Spalletti vroeg om zichzelf van een brug te gooien voor het negeren van Francesco Totti. Ze maakte publiekelijk excuses en hoeft daardoor geen ontslag te vrezen.

'Simeone is dol op barbecueën, hij had zelfs een speciaal barbecuehuis in zijn tuin laten bouwen met grote grills en een bar.'
Kiki Musampa kwam tussen 2003 en 2005 anderhalf jaar uit voor Atlético Madrid en trof daar de succescoach Diego Simeone. De twee werden vrienden, zegt Musampa in een interview met Metro in aanloop naar de confrontatie van PSV met Los Rojiblancos, en vierden menig barbecuefeestje in de tuin van de Argentijnse trainer.

'Vorig seizoen kwam ik al snel op gang en pikte ik mijn goals mee. Dat viel nu tegen en ik denk dat dat het grote verschil is.'
Memphis Depay, die schittert in het nieuwe reclamespotje van Under Armour, werd afgelopen zomer met veel bombarie binnengehaald bij Manchester United, maar kon zijn belofte tot dusverre nog niet inlossen. Dat erkent de 22-jarige aanvaller, die met weemoed terugdenkt aan zijn gloriejaren bij PSV. (The Sun)

'Ik stapte om zeven uur 's ochtends mijn kantoor binnen en direct zei iemand: "Pas op meneer Blatter, u bent de volgende". Toen dacht ik even: Zelfs God heeft me nu verlaten.'
• De dag dat zijn achtjarige schorsing werd uitgesproken door de ethische commissie, was niet de dag dat de schrik Sepp Blatter het hardst om het hart sloeg. De Zwitser berustte zich na de inval van de FBI al in zijn lot, zegt hij in een interview met L'Equipe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.