Van Gaal beaamt: 'Niemand is meer bang voor ons'

Reacties

Ploegen zijn niet meer bang voor Manchester United, geeft manager Louis van Gaal toe. United speelt maandagavond in de achtste finale van het toernooi om de FA Cup tegen League One-club Shrewsbury Town.

Van Gaal beaamt: 'Niemand is meer bang voor ons'

Manchester United verloor zijn laatste twee wedstrijden van Sunderland en FC Midtjylland. Beide ploegen leken weinig ontzag te hebben voor de Engelse grootmacht. 'Als je de laatste twee wedstrijden bekijkt, is dat wel zo ja', beaamt de Nederlandse manager in Engelse media. 'Maar we moeten zorgen dat tegenstanders ons weer gaan vrezen', voegt hij toe.

Voor Van Gaal is de FA Cup een 'persoonlijke wens', aangezien hij nog geen Engelse trofee in zijn prijzenkast heeft staan. Het kampioenschap is uit zicht en in de League Cup werden The Mancunians na strafschoppen uitgeschakeld door Middlesbrough. Vorig jaar was het kleine MK Dons met liefst 4-0 te sterk voor de formatie uit Manchester. In de FA Cup gooide Arsenal roet in het eten (2-1).

Als Shrewsbury tegen Manchester aantreedt met het idee dat het een makkelijke avond wordt, zou Van Gaal dat overigens niet erg vinden: 'Ik hoop het, want dat zou in ons voordeel zijn.' De 64-jarige Amsterdammer benadrukte daarnaast het belang van balbezit tegen de Engelse laagvlieger: 'We moeten de bal beter in de ploeg houden, want Shrewsbury zal voor de tweede bal gaan.'

Als de mannen van Van Gaal Shrewsbury weten uit te schakelen, treffen ze West Ham United in de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi. Donderdag wacht alweer de volgende beproeving: het thuisduel met Midtjylland in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.