Deens drama voor Van Gaal ondanks Memphis en Romero

Reacties

Manchester United moet volgende week alle zeilen bijzetten als het FC Midtjylland op Old Trafford ontvangt. In Denemarken ging de flink gehavende selectie van manager Louis van Gaal onderuit in het eerste Europa League-treffen, ondanks een goal van Memphis Depay en een uitblinkende Sergio Romero: 2-1.

Deens drama voor Van Gaal ondanks Memphis en Romero

Manager Louis van Gaal moest uiterst creatief zijn om een achttienkoppige selectie op de been te krijgen voor het Europa League-duel in Denemarken. Met een waslijst aan blessures in zijn achterzak toog de ex-bondscoach met een piepjonge groep naar de huidige nummer drie van de Superliga. In Denemarken kreeg Van Gaal donderdagavond een volgende teleurstelling te verwerken toen hij David de Gea in de warming-up met een enkelblessure zag afhaken.

De enige andere meegereisde doelman Sergio Romero was zijn logische vervanger en de Argentijn (ex-AZ) deed het alleraardigst tussen de palen. De reservedoelman werd al vroeg op de proef gesteld door Kian Hansen, die het probeerde met een kopbal, maar Romero gaf geen krimp. Zoals hij dat na ruim een half uur ook niet deed toen Vaclav Kadlec ineens alleen voor hem opdoemde. De goalie van The Red Devils hield zijn doel schoon en bood zijn medespelers de mogelijkheid in de tegenaanval te gaan.

Daarmee bood hij Memphis Depay indirect de kans om belangrijk te zijn. De vervanger van de geblesseerde Wayne Rooney liet namelijk de belangrijke uittreffer aantekenen namens United, als eindstation van de door Jesse Lingard uitgevoerde counter. De ex-PSV'er - op Boxing Day voor het laatst in de basis - gleed uit toen hij de bal met wat geluk voor zijn voeten kreeg, maar stond razendsnel op en pikte zijn eerste goal sinds november mee met een intikker: 0-1.

Memphis Depay viert zijn openingstreffer in het Europa League-duel met FC Midtjylland met Ander Herrera.
Memphis Depay viert zijn openingstreffer in het Europa League-duel met FC Midtjylland met Ander Herrera.

Die stand haalde de pauze niet, want precies een minuut voor het rustsignaal trok Pione Sisto de stand gelijk. Ook de middenvelder van Midtjylland was wat fortuinlijk, want zijn schot werd onderweg nog getoucheerd door Chris Smalling, waardoor Romero kansloos was. De Argentijn toonde zich echter ook na rust een betrouwbare sluitpost toen hij een kopbal van invaller Paul Onuachu met een katachtige reflex uit zijn doel ranselde, waar zijn collega Mikkel Andersen aan de andere zijde van het veld even daarvoor nog de lat nodig had gehad om de 1-2 van Lingard te voorkomen.

Een klein kwartier voor tijd moest Romero dan alsnog zijn meerdere erkennen in Onuachu (foto, boven), toen de 21-jarige Nigeriaan het met een laag geplaatst schot van afstand probeerde. De aanvaller schoot raak in de linkerhoek en beloonde de thuisploeg voor het overwicht dat de Deense thuisploeg kreeg nadat trainer Jess Thorup hem in de 61ste minuut in het veld had gebracht: 2-1.

Daarmee vergrootte Onuachu de toch al immense druk op Van Gaal, die het tot nu toe teleurstellend verlopen seizoen van United hoopt te redden in het Europese toernooi. De Amsterdammer moet door de nederlaag in Denemarken echter vrezen dat zijn ploeg al in de zestiende finale sneuvelt. Volgende week donderdag wordt de return afgewerkt op Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.