Van Gaal verwacht zware avond op klein Deens veld

Reacties

Louis van Gaal ziet de Europa League absoluut niet als troostprijs. De manager ziet het toernooi als buitenkansje voor Manchester United, dat donderdag in de zestiende finale tegen FC Midtjylland (19.00 uur) speelt.

Van Gaal verwacht zware avond op klein Deens veld

'Manchester United heeft dit toernooi nog nooit gewonnen én we kunnen ons via de Europa League voor de Champions League plaatsen', somt Van Gaal de belangen van het toernooi op. 'Meer redenen om voor de toernooiwinst te gaan, kan ik niet bedenken.'

Van Gaal zit door blessures heel dun in zijn spelers en heeft daarom een paar piepjonge talenten meegenomen naar Denemarken. Personele problemen zijn volgens de Amsterdammer niet het enige obstakel van zijn ploeg. 'Midtjylland speelt in een lastige formatie. Hun tactiek valt te vergelijken met die van Sunderland', refereert Van Gaal aan de tegenstander waarvan zijn ploeg zaterdag met 2-1 verloor.

'Bovendien zijn de omstandigheden moeilijk. Ik heb hun veld gezien en dat is een veel kleiner veld dan gebruikelijk. Het is erg lastig om hier te winnen. Dat hebben meerdere clubs gemerkt', verwijst hij onder meer naar Southampton, dat in de play-off van de Europa League door Midtjylland werd uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.