Van Gaal doet niet mee aan speculaties over blessure Rooney

Reacties

Manchester United-manager Louis van Gaal hult zich in nevelen over de blessure van Wayne Rooney, al bevestigt hij voorafgaand aan het Europa League-duel met FC Midtjylland wel dat zijn aanvoerder met een knieprobleem kampt.

Van Gaal doet niet mee aan speculaties over blessure Rooney

Op de persconferentie voor het duel van donderdag (19.00 uur) kon Van Gaal niets zeggen over de duur van de revalidatie, waar al gespeculeerd werd over een lange afwezigheid. 'Hij is geblesseerd geraakt in de wedstrijd tegen Sunderland. We moeten afwachten en kijken hoe lang het gaat duren. Ik kan dat niet zeggen', aldus de Nederlandse oefenmeester, die zich minder zorgen maakt over de schouderblessure die Matteo Darmian onlangs opliep. Ook hij voegt zich bij de lange lijst blessures voor het duel in Denemarken.

Rooney speelde ondanks zijn kwetsuur het duel met Sunderland afgelopen zaterdag gewoon uit. 'Het is ook typisch Wayne. Hij is iemand die tot het einde wil gaan. En ook als hij pijn voelt, wil hij er niet voor weglopen. En zeker niet als een wedstrijd op een gelijkspel dreigt uit te lopen, want hij wil altijd winnen', doelt de manager op die vlak voor tijd verloren partij (2-1).

'Het is een fantastische instelling, maar het is slecht voor zijn lichaam. Je weet zo ook niet wanneer het is gebeurd, dus dat maakt het moeilijk', vervolgt Van Gaal, die overweegt Will Keane (23) speelminuten te geven. Maar het ontbreken van Rooney - hij maakte zeven goals in de laatste tien officiële duels - zal volgens hem voelbaar zijn. 'Hij scoort veel, dus is erg belangrijk voor ons. Dat weten we en daar moeten we nu mee leren leven.'

In Engeland woedt op dit moment een stevige discussie over de hoge toegangsprijzen, waarbij ook de Denen nu een duit in het zakje doen. Supporters van Manchester United moeten omgerekend namelijk ruim negentig euro neertellen voor een kaartje, ruim drie keer zoveel als fans van Southampton eerder dit seizoen moesten betalen. 'Het laat zien dat United een grote club is', hield Van Gaal zich op de vlakte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.