Van Gaal zonder Rooney naar EL-opponent Midtjylland

Reacties

Wayne Rooney is donderdagavond niet van de partij als Manchester United een uitwedstrijd speelt tegen FC Midtjylland. De aanvoerder ontbreekt in de wedstrijdselectie voor het Europa League-duel.

Van Gaal zonder Rooney naar EL-opponent Midtjylland

Rooney heeft last van een lichte blessure. Manager Louis van Gaal staat later deze woensdag de pers te woord. Matteo Darmian ontbreekt eveneens in de selectie. De Italiaanse rechtsback liep het voorbije weekend in het competitieduel met Sunderland (2-1 verlies) een schouderblessure op. Regan Poole, Joe Riley en James Weir kunnen allen hun debuut in de hoofdmacht maken op Deense bodem.

Rooney wist zich de laatste weken in positief opzicht te onderscheiden bij het in sportieve crisis verkerende United. Nadat Van Gaal hem passeerde op bezoek bij Stoke City (2-0 verlies), scoorde Rooney zeven keer in tien duels.

Nu The Mancunians definitief zijn afgehaakt in de titelrace in de Premier League - de achterstand op koploper Leicester City bedraagt twaalf punten met nog twaalf duels te spelen - kan Van Gaal dit seizoen alleen nog maar een prijs pakken in de Europa League of het toernooi om de FA Cup. In het Engelse bekertoernooi speelt United komende maandag in de achtste finale tegen League One-club Shrewsbury Town.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.