Van Gaal: 'Martial speciaal? Ja, hij kostte heel veel geld'

Reacties

Louis van Gaal was zondag dolblij met de overwinning op Southampton (2-3), maar temperde de verwachtingen rondom uitblinker Anthony Martial. Ook besprak hij nog eens de titelkansen van zijn ploeg.

Van Gaal: 'Martial speciaal? Ja, hij kostte heel veel geld'

De Franse jongeling Martial zorgde na de 1-0 van Graziano Pellè met twee treffers voor de ommekeer namens United. Na zijn treffer tijdens zijn debuut tegen Liverpool en een goed optreden tegen PSV, verwachten ze in Engeland enorm veel van de jonge Fransman. Dat is (nog) niet terecht, oordeelde Van Gaal na de wedstrijd in Southampton tegenover de BBC.

Op de vraag of Martial een speciale speler is, antwoordde hij: 'Ja, want hij kostte ons heel veel geld.' Daarmee verwees Van Gaal naar het prijskaartje van vijftig miljoen euro, wat kan oplopen tot tachtig miljoen. 'Veel mensen denken nu al dat hij een superster is, maar hij is een jochie van negentien. Hij heeft al veel laten zien, en ik ben blij dat hij hier is. Maar we moeten met onze voeten op de grond blijven.'

Starre houding
Met de winst was Van Gaal zeer content. 'Dit was heel belangrijk voor ons, zeker na die verloren wedstrijd tegen PSV', sprak hij. 'Ik moet mijn spelers heel veel complimenten maken.' Hij wilde er wel één speler uitpikken: keeper David de Gea. De Spanjaard wilde naar Real Madrid, moest echter blijven en blonk zondag uit. 'Kijk, en dáárom deden we in de transferwindow zo moeilijk', verklaarde Van Gaal de starre houding van United.

Tot slot werd de Nederlander gevraagd naar de titelkansen van zijn ploeg. In een eerder stadium verklaarde hij nog dat United dit seizoen waarschijnlijk niet gaat meedoen om het kampioenschap. Daar blijft hij bij. 'We gaan er wel voor, maar je kunt niet van een team in een overgangsperiode verwachten dat ze kampioen worden. Maar als die titel dichtbij is, dan zullen we hem pakken', verzekerde Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.