Premier League-debuut Clasie weer stap dichterbij

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman verwacht op korte termijn weer een beroep te kunnen doen op Jordy Clasie. De middenvelder keert maandag terug op het trainingsveld.

Premier League-debuut Clasie weer stap dichterbij

Clasie heeft door fysieke problemen nog weinig kunnen betekenen voor Southampton, dat hem afgelopen zomer overnam van Feyenoord. Zijn bijdrage voor de hoofdmacht is beperkt gebleven tot een uur tegen Vitesse. Die wedstrijd in de Europa League-voorronde leverde hem een hamstringblessure op, die werd gevolgd door een enkelblessure na een optreden met de beloftes van The Saints.

Maar Koeman voorziet op korte termijn de rentree van Clasie. 'Jordy hervat maandag de groepstraining en heeft dan nog een week nodig om klaar te zijn voor een wedstrijd', aldus de Southampton-manager.

Mocht Clasie daadwerkelijk op korte termijn terugkeren binnen de lijnen en zijn debuut maken in de Premier League, dan biedt dat ook mogelijkheden voor bondscoach Danny Blind voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden van Nederland tegen Kazachstan en Tsjechië van 10 en 13 oktober.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.