Koeman verwacht Clasie pas na interlandbreak terug

Reacties

Ronald Koeman kan donderdag tijdens het Europa League-duel van Southampton met FC Midtjylland weer beschikken over Steven Caulker. In tegenstelling tot de Engelse verdediger laat de rentree van Jordy Clasie en Ryan Bertrand nog op zich wachten.

Koeman verwacht Clasie pas na interlandbreak terug

Southampton meldde eerder deze week al dat Clasie door een enkelkwetsuur nog twee tot drie weken uit de roulatie zal zijn. De Engelse linksback zal ongeveer dezelfde periode afwezig zijn. 'Ze boeken vooruitgang. Ik denk dat Ryan nog twee weken nodig heeft. Ik hoop dat hij honderd procent fit is na de interlandbreak. Jordy zal dan ook weer fit zijn, dat maakt het team sterker', zegt Koeman op de clubwebsite.

Daarmee is het onwaarschijnlijk dat Clasie op tijd hersteld zal zijn voor de kwalificatieduels die Oranje op 3 en 6 september afwerkt tegen IJsland en Turkije, tenzij de 24-jarige middenvelder nog wedstrijdritme opdoet tegen Watford (23 augustus) of Norwich City (30 augustus). Datzelfde geldt voor Bertrand, die normaal gesproken tot de Engelse selectie van bondscoach Roy Hodgson behoort.

Caulker is wel al hersteld. De 23-jarige mandekker kwam eerder deze zomer op huurbasis over van Queen Park Rangers om Koeman extra opties voor het defensieve centrum te bieden, maar Caulker werd ziek nadat hij in de return van de derde EL-voorronde tegen Vitesse (3-0, 2-0) had gedebuteerd voor The Saints. 'Steven Caulker keert terug in de wedstrijdselectie', vertelde Koeman woensdag tijdens zijn persconferentie.

Vitesse
Met Caulker weer in de selectie moet Southampton afrekenen met Midtjylland om de groepsfase van de Europa League te bereiken. 'Ze zijn een sterk team en hebben veel zelfvertrouwen. Ze zijn fysiek sterk en hebben een goed georganiseerd elftal', vertelde Koeman over de kampioen van Denemarken, die in de Champions League-voorronde verloor van APOEL Nicosia. 'Het wordt niet gemakkelijk', besloot Koeman. 'Het zal lastiger worden dan tegen Vitesse.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.