Koeman bezig met defensieve versterking voor Southampton

Reacties

Manager Ronald Koeman wil nog een verdediger toevoegen aan zijn Southampton-selectie. De oefenmeester ging op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Everton in op de transferperikelen rond zijn club.

Koeman bezig met defensieve versterking voor Southampton

Het is voor Koeman momenteel puzzelen in de verdedigingslinie. Steven Caulker, Florin Gardos en Ryan Bertrand kampen met blessures. Ook met het oog op de rest van het seizoen ziet de trainer graag een defensieve versterking komen. 'We zijn ermee bezig om nog een verdediger te halen', aldus Koeman, die niet op de belangstelling voor Celtics Virgil van Dijk in wilde gaan.

Engelse media melden dat Aston Villa concrete belangstelling heeft voor Southampton-aanvoerder José Fonte, maar een vertrek van de centrumverdediger is volgens de manager onbespreekbaar. 'Hij is onze captain en ik denk er geen seconde aan hem te verkopen.'

Southampton verwelkomde deze week Oriol Romeu, een concurrent van de geblesseerde Jordy Clasie. 'We hebben hem lange tijd in de gaten gehouden. Ik kende hem al toen hij nog in de jeugdafdeling van Barcelona speelde. Hij is een goede speler met ervaring in de Premier League', vertelt de coach over de nieuwkomer.

Premier League
Het 2-2 gelijkspel tegen Newcastle zit Koeman nog steeds niet helemaal lekker. 'We leden in de eerste helft veel balverlies. Het is niet slecht om het seizoen te starten met een gelijkspel op bezoek bij Newcastle, maar we hadden kunnen winnen als we ons niveau haalden', analyseerde de trainer.

The Saints mogen zaterdag in het thuisduel tegen Everton op zoek naar de eerste competitieoverwinning van het seizoen. 'We kennen de kwaliteiten en de speelstijl van Everton. Ik verwacht een open, attractieve wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.