Koeman pleit voor nieuwe verdediger na foutenfestival

Reacties

Ronald Koeman kon niet geloven dat Southampton voor de tweede keer op rij een doelpunt weggaf bij een counter na een aanvallende hoekschop. De Nederlandse manager constateerde dat zijn defensie tegen Everton 'te veel fouten' maakte.

Koeman pleit voor nieuwe verdediger na foutenfestival

Tegenover BT Sport reageerde Koeman na de pijnlijke 3-0 thuisnederlaag. 'Er ging gewoon te veel fout. We hebben niet ons niveau gehaald. Ons hele team was niet agressief genoeg. Maar ik ben niet boos, want dit is pas het begin van het seizoen', aldus de Southampton-oefenmeester.

Als voorbeeld haalde Koeman de openingstreffer van Romelu Lukaku aan. De Belgische spits sloeg toe op de counter na een corner van Southampton. Vorige week overkwam The Saints hetzelfde toen Georginio Wijnaldum namens Newcastle Untied scoorde. 'We kregen twee corners. De ene keer was het een tegendoelpunt en de andere keer een kans voor Everton. Dat kan niet op dit niveau. Tegen Newcastle ging het ook al mis, we moeten scherper zijn.'

Koeman benadrukte vervolgens zijn wens om nog een verdediger aan te trekken. 'Iedereen weet dat we daarmee bezig zijn. Als dat gelukt is, dan hebben we een goed elftal om het seizoen in te gaan.'

Southampton vervolgt het seizoen donderdag in de play-off van de Europa League met een thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland. Volgende week zondag wacht een uitwedstrijd tegen Watford.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.