Everton geeft Koeman en Southampton pak slaag

Reacties

Ronald Koeman beleeft een matige seizoenstart met Southampton. Voor eigen publiek gingen The Saints kansloos met 3-0 onderuit tegen Everton.

Everton geeft Koeman en Southampton pak slaag

Romelu Lukaku groeide uit tot de beul van Southampton. De Belgische spits opende de score in de 22ste minuut met een kopbal die via de onderkant van de lat tegen de touwen sloeg. De assist was van ex-PSV'er Arouna Koné. Even eerder had Sadio Mané een flinke kans gemist namens Southampton, waar de geblesseerde Jordy Clasie nog altijd ontbrak maar Maarten Stekelenburg wel meedeed.

De Nederlandse doelman moest op slag van rust het antwoord weer schuldig blijven op een inzet van Lukaku, die met een laag schot afrondde na een steekpass van Ross Barkley.

Het lukte Southampton niet zich te herpakken van die dreun. The Saints probeerden zich na rust op basis van inzet terug in de wedstrijd te knokken, maar het aanvalsspel van de mannen van Koeman was te pover om Everton in de problemen te brengen. The Toffees strooiden in de slotfase nog wat zout in de wonden van Southampton, want met een schot in de verre kruising maakte Barkley de derde goal van de middag.

Zodoende wacht Southampton nog op zijn eerste zege in de Premier League, na een 2-2 remise bij Newcastle United van vorige week. Everton speelde toen met dezelfde cijfers gelijk tegen Watford en heeft na twee wedstrijden dus vier punten. Southampton vervolgt het seizoen donderdag in de play-off van de Europa League met een thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland. Volgende week zondag wacht een uitwedstrijd tegen Watford. Everton speelt dan tegen Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.