Test Van Dijk in topduel, crisis op Stamford Bridge

Reacties

De zesde speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit.

Test Van Dijk in topduel, crisis op Stamford Bridge

Het is vaker geconstateerd, ook op deze plek. De Premier League beweegt zich in zijn eigen bubbel. Alles is te koop, een miljard euro werd uitgegeven aan nieuwe spelers, maar dat betekent dus niet dat per definitie alles beter is. In de rest van Europa wordt ook nog gewoon gevoetbald. Dat bewees PSV onder meer tegen Manchester United, terwijl Arsenal met 2-1 verloor van Dinamo Zagreb. Het is een gegeven. De Engelse clubs stellen over al jaren teleur buiten de eigen landsgrenzen.

Daarom naar de orde van de dag, de zesde speelronde in Engeland. Net als de vorige vijf belooft die weer spektakelrijk te worden. Bijna elk duel is er één met verschillende verhaallijnen of met een speler om naar uit te kijken, bijna elk duel is ook zo goed als niet te voorspellen.

Tot twee maanden geleden werd er voorafgaand aan duels tussen Chelsea en Arsenal altijd een voor Arsène Wenger vervelende statistiek bijgesleept. Het feit dat de Fransman niet kon winnen van José Mourinho. Dat is sinds de strijd om het Community Shield  anders. Toen won Wenger na dertien pogingen eindelijk eens van zijn Portugese plaaggeest. Voor Chelsea is de wedstrijd tegen The Gunners cruciaal. Een zege verschaft Mourinho lucht in de crisissfeer die nu om de club heen hangt, een nederlaag betekent dat Chelsea na slechts zes duels alvast afscheid kan nemen van zijn titelambities.

Interessant is ook de confrontatie tussen Southampton en Manchester United. In het St. Mary’s Stadium zijn de verwachtingen na vorig seizoen hoog, maar tot dusverre wonnen The Saints in competitieverband pas één keer. Voor Virgil van Dijk is het duel met United een uitgelezen moment voor een groot publiek te laten zien waartoe hij werkelijk in staat is. Mogelijk weet hij bondscoach Danny Blind alsnog te overtuigen tegen zoon Daley.

Manchester City heeft nog niets laten liggen, kreeg nog geen doelpunt tegen in de Premier League en bezit op papier de sterkst mogelijk selectie van de twintig clubs op het hoogste niveau. Aan manager Manuel Pellegrini de taak in zijn derde seizoen zijn tweede titel met City te pakken na de tweede plaats van afgelopen jaar.

Behalve City is één andere ploeg ongeslagen gebleven in de eerste vijf speelronden: het vorig seizoen bijna gedegradeerde Leicester City dat onder de nieuwe manager Claudio Ranieri furieus van start is gegaan. Uit bij Stoke City kunnen The Foxes de prima seizoenstart een vervolg. De ogen zullen daarbij vooral gericht zijn op topscorer en dribbelaar Riyad Mahrez. Ooit voor een weggooiprijs - 450 duizend euro - opgepikt in de Franse tweede divisie en nu wekelijks een sensatie in de duurste league ter wereld. Ook dát is de Premier League.

Programma
Chelsea 19-09
13:45
Arsenal
Swansea City 19-09
16:00
Everton
Stoke City 19-09
16:00
Leicester City
AFC Bournemouth 19-09
16:00
Sunderland
Newcastle United 19-09
16:00
Watford
Aston Villa 19-09
16:00
West Bromwich Albion
Manchester City 19-09
18:30
West Ham United
Tottenham Hotspur 20-09
14:30
Crystal Palace
Southampton 20-09
17:00
Manchester United
Liverpool 20-09
17:00
Norwich City
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.