Van Gaal mag dankzij Martial blijven dromen van FA Cup

Anthony Martial heeft de FA Cup-droom van Louis van Gaal levend gehouden. De aanvaller van Manchester United dwong in de slotfase van het duel met West Ham United met de gelijkmaker een replay af in de kwartfinale van het bekertoernooi: 1-1.

Door de goal van de Fransman in de 83ste minuut is het plannetje van Van Gaal om in het oudste bekertoernooi dat Engeland kent het teleurstellend verlopen seizoen nog van enige glans te voorzien nog altijd levensvatbaar. De spits tikte een voorzet van Ander Herrera binnen en deed daarmee de schitterende treffer van landgenoot Dimitri Payet (foto) teniet.

De 28-jarige middenvelder had de bezoekers in de 68ste minuut namelijk uit een vrije trap op voorsprong geschoten. Hij krulde een vrije trap van ruim twintig meter in de linkerkruising. Tekenend voor de wedstrijd was dat de poging van Payet het eerste schot op doel was. Pas na die tegentreffer kwam het duel echt los, maar een andermaal uitblinkende United-goalie David de Gea hield de bezoekers van de 1-2 af, terwijl Marcos Rojo op aangeven van invaller Memphis Depay nog een keer over het doel van de bezoekers mikte.

The Red Devils mogen daardoor blijven hopen op eremetaal. De club uit Manchester werd al in de groepsfase uitgeschakeld in de Champions League, staat donderdag voor de schier onmogelijke taak een 2-0 achterstand goed te maken in de return van het Europa League-duel met Liverpool en moet het in de Premier League vooralsnog doen met een roemloze zesde plaats, maar bij een overwinning op The Hammers lijkt de weg naar de finale open te liggen. Bij een zege wordt namelijk de halve finale bereikt, waarin de ploeg enkel nog Everton (twaalfde), Watford (veertiende) of Crystal Palace (vijftiende) kan treffen.