Payet wil Van Gaal aftroeven met de flair van Ronaldinho

Reacties

Wil Manchester United succes boeken in het FA Cup-toernooi, dan zal het zondag allereerst Dimitri Payet in bedwang moeten houden. Ondanks de grote belangen staat genieten nog altijd voorop voor de West Ham United-smaakmaker.

Payet wil Van Gaal aftroeven met de flair van Ronaldinho

The Hammers hopen op Old Trafford te profiteren van vermoeidheid bij Manchester United, dat donderdag nog met 2-0 verloor bij Liverpool. Payet (28) keek mee. 'Natuurlijk heb ik die wedstrijd gezien. Het was een intens duel en het heeft ze ongetwijfeld veel energie gekost. Hopelijk zijn ze niet fris, zodat we kunnen profiteren.'

Het FA Cup-toernooi is voor Payet de uitgelezen mogelijkheid een tastbare prijs over te houden aan zijn eerste seizoen in op Engelse bodem. De van Olympique Marseille overgekomen Fransman is met acht goals en zeven assist een van de revelaties in het huidige Premier League-seizoen. Het zijn echter niet alleen de doelpunten en assists die indruk maken, met zijn speelse manier van voetballen speelt Payet zich vrijwel wekelijks in de kijker.

'Ik zie voetbal nog steeds als een spelletje. Er staat tegenwoordig veel op het spel, waaronder veel geld. Maar ik benader een wedstrijd als een spel. Supporters komen naar het stadion om goed voetbal te zien.' Voormalig Barcelona-vedette Ronaldinho vormt een grote inspiratiebron, zegt hij op de clubsite. 'Je kunt zeggen dat hij verdedigers probeerde te vernederen, maar zijn acties waarin altijd in het belang van het team. Hij voerde een show op, maar was ook effectief.'

Het is de vraag of Payet zondag zelf de show kan stelen in het Theatre of Dreams. 'Ik hou van Old Trafford. Jammer genoeg miste ik de competitiewedstrijd op bezoek bij United door een blessure.' Zondag is Payet er wel bij, als United en West Ham elkaar om 17.00 uur ontmoeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.