Van Gaal: 'Uitslag is verdiend, maar goedkope goals'

Louis van Gaal kon na de 2-0 nederlaag op Anfield in de achtste finale van de Europa League niet anders dan erkennen dat Liverpool kreeg waarop het recht had. Wel ergerde de manager van Manchester United zich aan de rol van scheidsrechter Carlos Velasco Carballo.

De Spaanse arbiter had volgens Van Gaal een negatieve rol bij de beide doelpunten die de ploeg van manager Jürgen Klopp maakte, waardoor de fantastische reddingen van David de Gea zonder resultaat bleven. 'David was fantastisch, maar we kregen een goedkope penalty tegen (overtreding Memphis Depay op Nathaniel Clyne, red.). En ze maakten nóg een goedkoop doelpunt. Dat was buitenspel', refereerde Van Gaal na afloop van het heenduel tegenover de BBC aan de treffers van Daniel Sturridge en Roberto Firmino.

Toch deed het in de ogen van de verliezende coach niets af aan de zege van de thuisploeg. 'Liverpool heeft het verdiend. Ik moet zeggen dat Liverpool een fantastische sfeer heeft gecreëerd. Ze speelden erg goed in de eerste helft en we hadden geen antwoord op hun pressie.' De 64-jarige Amsterdammer liet zijn ploeg na rust daarom in een 5-3-2-systeem spelen. 'Toen hadden we veel meer in te brengen, maar we creëerden te weinig.'

De enige speler van United die nog enigszins in de buurt kwam van een doelpunt was Marouane Fellaini, wiens elleboogstoot aan het adres van Emre Can onbestraft bleef. 'Ik heb het niet gezien, maar ik moet zeggen dat Fellaini een van de beste spelers van het veld was', zei Van Gaal, die tijdens de return hoopt op de steun van de United-fans. 'Met 2-0 verliezen is een lastig resultaat voor ons.  We zullen volgende week ook voor zo'n fantastische sfeer moeten zorgen.'